Spagetti vongole
  • Tid 30 min

Spagetti vongole

3.32 (25 betyg)

En klassisk pastarätt med musslor och smak av vitlök, chili och vin.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g spagetti
  • 1 kg vongolemusslor, eller blåmusslor
  • 2 dl vitt vin
  • 1 vitlöksklyfta, skalad, hel
  • 1 dl grovhackade persiljestjälkar
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, finhackad chili
  • 1 dl olivolja
  • 3 urkärnade, finhackade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 dl finhackad persilja,
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Försäkra dig om att musslorna är levande genom att kontrollera att de är stängda. Knacka öppna musslor försiktigt mot köksbänken, de som inte sluter sig då slängs bort. Borsta eller skrapa musslorna rena, skölj av och ta bort skäggtömmarna.

  2. 2

    Häll vinet i en stor, tjockbottnad kastrull, lägg i vitlöksklyftan, persiljestjälkar, salt, peppar och musslor. Lägg på locket och sjud på svag värme under lock tills musslorna öppnar sig, cirka 5 minuter. Häll av och spara spadet, håll det varmt. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.

  3. 3

    Fräs under tiden vitlök och chili hastigt i olja utan att det får färg. Lägg i tomaterna och salta. Tillsätt musselspadet och låt koka ihop cirka 5 minuter. Häll ner pastan, tillsätt musslor och persilja. Servera med bröd (glutenfritt till glutenöverkänsliga, mjölkfritt till mjölkallergiska).

Servering

Vitt bröd
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar