Spagetti med kycklingbönbollar, tomat, persilja och vitlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 25 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g spagetti
  • 250 g körsbärstomater på kvist
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 knipplök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl hackad persilja
  • 150 g finriven parmesan, till servering
  • Kycklingbönbollar:
  • 400 g kokta vita bönor på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 gul lök. grovriven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 dl finhackad färsk timjan
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • olivolja, till stekning

Gör så här

  1. Mosa bönorna ordentligt med en gaffel eller med händerna och blanda med färsen. Tillsätt lök, vitlök, timjan, salt och peppar. Rulla färsen till bollar och stek runt om i olja till fin färg och de är genomstekta.
  2. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Skär tomaterna i klyftor. Hetta upp olja i en annan stekpanna och stek hastigt tomater, lök och vitlök. Häll över vinäger, tillsätt persiljan och salta. Vänd ihop med pastan, köttbullarna och parmesanen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Thaikyckling med linser och röd curry

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Enkel caesarsallad

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kyckling med salvia och citron på spett

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)
Spara recept

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kycklingscallopine med luktärter

Betyg
Betyg
(0)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g spagetti
  • 250 g körsbärstomater på kvist
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 knipplök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl hackad persilja
  • 150 g finriven parmesan, till servering
  • Kycklingbönbollar:
  • 400 g kokta vita bönor på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 gul lök. grovriven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 dl finhackad färsk timjan
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • olivolja, till stekning

Spagetti med kycklingbönbollar, tomat, persilja och vitlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 25 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mosa bönorna ordentligt med en gaffel eller med händerna och blanda med färsen. Tillsätt lök, vitlök, timjan, salt och peppar. Rulla färsen till bollar och stek runt om i olja till fin färg och de är genomstekta.
  2. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Skär tomaterna i klyftor. Hetta upp olja i en annan stekpanna och stek hastigt tomater, lök och vitlök. Häll över vinäger, tillsätt persiljan och salta. Vänd ihop med pastan, köttbullarna och parmesanen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Thaikyckling med linser och röd curry

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Enkel caesarsallad

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kyckling med salvia och citron på spett

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)
Spara recept

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kycklingscallopine med luktärter

Betyg
Betyg
(0)