För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sötpotatisrulle med färskostkräm

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

En matig rotfruktsrulle fylld med färskost och basilika.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g skalad och riven sötpotatis
  • 200 g skalad och riven rotselleri
  • 500 g skalad och riven potatis
  • 2 finhackade gula lökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Färskostkräm:
  • 300 g naturell färskost
  • 1 dl grovrivna blad basilika, + blad till garnering

Gör så här

  1. Blanda sötpotatis, rotselleri och potatis. Stek löken och vitlöken tills den blir mjuk i oljan. Blanda rotfrukten, löken och kryddorna i en stor bunke.
  2. Häll ut allt på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut blandningen tills den är platt.
  3. Grädda i ugn i cirka 15-20 minuter.
  4. Blanda det mesta av basilikan med färskosten. Vänd upp rotfrukterna som en rulltårta på aluminiumfolie med den krispiga sidan ned. Bred på färskosten och rulla ihop till en rulle, skär i portionsbitar. Dekorera med basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mika Kanabro

2018-01-23

Kanongott och nyttigt

Pamela Ekner

2013-01-12

Toppen så bra både när man grillar och steker en köttbit

Liknande recept

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

(6)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(7)

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(11)

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost

(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g skalad och riven sötpotatis
  • 200 g skalad och riven rotselleri
  • 500 g skalad och riven potatis
  • 2 finhackade gula lökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Färskostkräm:
  • 300 g naturell färskost
  • 1 dl grovrivna blad basilika, + blad till garnering

Sötpotatisrulle med färskostkräm

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

En matig rotfruktsrulle fylld med färskost och basilika.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda sötpotatis, rotselleri och potatis. Stek löken och vitlöken tills den blir mjuk i oljan. Blanda rotfrukten, löken och kryddorna i en stor bunke.
  2. Häll ut allt på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut blandningen tills den är platt.
  3. Grädda i ugn i cirka 15-20 minuter.
  4. Blanda det mesta av basilikan med färskosten. Vänd upp rotfrukterna som en rulltårta på aluminiumfolie med den krispiga sidan ned. Bred på färskosten och rulla ihop till en rulle, skär i portionsbitar. Dekorera med basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mika Kanabro

2018-01-23

Kanongott och nyttigt

Pamela Ekner

2013-01-12

Toppen så bra både när man grillar och steker en köttbit

Liknande recept

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

(6)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(7)

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(11)

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost

(1)