Sötpotatisrulle med färskostkräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

En matig rotfruktsrulle fylld med färskost och basilika.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g skalad och riven sötpotatis
  • 200 g skalad och riven rotselleri
  • 500 g skalad och riven potatis
  • 2 finhackade gula lökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Färskostkräm:
  • 300 g naturell färskost
  • 1 dl grovrivna blad basilika, + blad till garnering

Gör så här

  1. Blanda sötpotatis, rotselleri och potatis. Stek löken och vitlöken tills den blir mjuk i oljan. Blanda rotfrukten, löken och kryddorna i en stor bunke.
  2. Häll ut allt på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut blandningen tills den är platt.
  3. Grädda i ugn i cirka 15-20 minuter.
  4. Blanda det mesta av basilikan med färskosten. Vänd upp rotfrukterna som en rulltårta på aluminiumfolie med den krispiga sidan ned. Bred på färskosten och rulla ihop till en rulle, skär i portionsbitar. Dekorera med basilikablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mika Kanabro

2018-01-23

Kanongott och nyttigt

Pamela Ekner

2013-01-12

Toppen så bra både när man grillar och steker en köttbit

Liknande recept

Spara recept

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(10)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g skalad och riven sötpotatis
  • 200 g skalad och riven rotselleri
  • 500 g skalad och riven potatis
  • 2 finhackade gula lökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Färskostkräm:
  • 300 g naturell färskost
  • 1 dl grovrivna blad basilika, + blad till garnering

Sötpotatisrulle med färskostkräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

En matig rotfruktsrulle fylld med färskost och basilika.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda sötpotatis, rotselleri och potatis. Stek löken och vitlöken tills den blir mjuk i oljan. Blanda rotfrukten, löken och kryddorna i en stor bunke.
  2. Häll ut allt på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut blandningen tills den är platt.
  3. Grädda i ugn i cirka 15-20 minuter.
  4. Blanda det mesta av basilikan med färskosten. Vänd upp rotfrukterna som en rulltårta på aluminiumfolie med den krispiga sidan ned. Bred på färskosten och rulla ihop till en rulle, skär i portionsbitar. Dekorera med basilikablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mika Kanabro

2018-01-23

Kanongott och nyttigt

Pamela Ekner

2013-01-12

Toppen så bra både när man grillar och steker en köttbit

Liknande recept

Spara recept

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(10)