Sötpotatishummus med rostad vitlök
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Sötpotatishummus med rostad vitlök

4.5 (2 betyg)

Annorlunda hummus med sötpotatis och vitlök. Recept av: Therese Elgquist och foto: Fanny Hansson

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 dl
  • 400 g sötpotatis
  • 1 hel vitlök
  • 400 g kokta kikärtor på burk (bruttovikt)
  • 1 tsk torkad dragon
  • 2 msk tahini, gärna ljus
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk vinäger
  • salt
Topping
  • olivolja, sesamfrön och chiliflakes
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Dela sötpotatisen på mitten. Ta bort det yttersta skalet på vitlöken. Lägg på en ugnsplåt. Ringla över olja.

  2. 2

    Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Gröp ur sötpotatisen med en sked. Tryck ut vitlöksklyftorna ur skalen.

  3. 3

    Mixa alla ingredienser till en slät röra. Smaka av med salt. Häll upp i en skål, droppa över lite olja och strö på sesamfrön och chiliflakes.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Rebecca

    Mycket gott!