Sockerhjärtan

Sockerhjärtan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Detta är en stor deg - kan halveras om mindre mängd önskas.

Tillagningstid: 1 dygn + 30 min
Ugnstemperatur:175º
50 st
  • 5 dl socker
  • 250 g smör
  • 2 ägg
  • 1.2 liter vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 0.25 tsk salt
  • Garnering till sylthjärtan:
  • 2 dl gelé eller sylt
  • 2 dl florsocker, rosa eller vitt
  • Garnering till enkla hjärtan:
  • 3 dl florsocker, rosa eller vitt
  • 2 msk hallonsaft eller jordgubbssaft

Gör så här

  1. Rör ihop socker och smör tills det är mjukt. Blanda i ett ägg i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda därefter ner detta i sockersmörblandningen. Till sist blandas mjölken ner. Låt degen stå i kylskåp över natten.
  2. Kavla ut degen och använd hjärtformade pepparkaksformar för att stansa ut kakorna. Grädda i ca 10 minuter.

Garnering till sylthjärtan

  1. Tag två kakor i samma storlek. Använd en mindre pepparkaksform för att få ett hjärtformat hål i mitten på den ena halvan. Lägg gelé på det undre hjärtat och lägg på det andra hjärtat med hål i. Häll på lite extra gelé i hålet. Sikta på florsockret.

Glasyr till enkla hjärtan

  1. Blanda florsocker med saften, bred glasyren över de hjärtformade kakorna eller spritsa prickar på dem.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-02-17

Hej Sabina! Själva gräddningen tar ca 10 minuter (sen tillkommer tid för dekoration). Men eftersom degen ska stå i kylskåpet under natten så bör du räkna med att börja med kakorna dagen innan du ska ha dem :) /Maja (webbredaktör)

Sabina

2020-02-13

Hur lång tid tar det?

Sockerhjärtan
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 5 dl socker
  • 250 g smör
  • 2 ägg
  • 1.2 liter vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 0.25 tsk salt
  • Garnering till sylthjärtan:
  • 2 dl gelé eller sylt
  • 2 dl florsocker, rosa eller vitt
  • Garnering till enkla hjärtan:
  • 3 dl florsocker, rosa eller vitt
  • 2 msk hallonsaft eller jordgubbssaft

Sockerhjärtan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Detta är en stor deg - kan halveras om mindre mängd önskas.

Tillagningstid: 1 dygn + 30 min
Ugnstemperatur:175º
50 st

Gör så här

  1. Rör ihop socker och smör tills det är mjukt. Blanda i ett ägg i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda därefter ner detta i sockersmörblandningen. Till sist blandas mjölken ner. Låt degen stå i kylskåp över natten.
  2. Kavla ut degen och använd hjärtformade pepparkaksformar för att stansa ut kakorna. Grädda i ca 10 minuter.

Garnering till sylthjärtan

  1. Tag två kakor i samma storlek. Använd en mindre pepparkaksform för att få ett hjärtformat hål i mitten på den ena halvan. Lägg gelé på det undre hjärtat och lägg på det andra hjärtat med hål i. Häll på lite extra gelé i hålet. Sikta på florsockret.

Glasyr till enkla hjärtan

  1. Blanda florsocker med saften, bred glasyren över de hjärtformade kakorna eller spritsa prickar på dem.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-02-17

Hej Sabina! Själva gräddningen tar ca 10 minuter (sen tillkommer tid för dekoration). Men eftersom degen ska stå i kylskåpet under natten så bör du räkna med att börja med kakorna dagen innan du ska ha dem :) /Maja (webbredaktör)

Sabina

2020-02-13

Hur lång tid tar det?