Snabb kålrotslåda
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Snabb kålrotslåda

5 (1 betyg)

En kul låda till jul! Testa att göra den på färdig "kålrotsspaghetti" iställer för att skala, skära, koka och mixa kålroten. Toppa med panko ströbröd och brynt smör.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 400 g kålrotsspaghetti hackat och klart
  • smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1.5 dl grädde
  • 30 g smör
  • 1 dl panko ströbröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs kålroten i smör tills den sjunker ihop något. Ta pannan från värmen och vänd runt med salt och ingefära. Lägg över i en ugnsform och häll på grädde.

  2. 2

    Smält och bryn smöret i en kastrull under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Strö panko över kålroten och ringla över det brynta smöret. Gratinera mitt i ugnen 15-20 min.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Passar till det varma på julbordet.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar