Snabb kålrotslåda
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Snabb kålrotslåda

4.33 (3 betyg)

En kul låda till jul! Testa att göra den på färdig "kålrotsspaghetti" iställer för att skala, skära, koka och mixa kålroten. Toppa med panko ströbröd och brynt smör.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 400 g kålrotsspaghetti Hackat och Klart
  • smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1.5 dl grädde
  • 30 g smör
  • 1 dl panko ströbröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs kålroten i smör tills den sjunker ihop något. Ta pannan från värmen och vänd runt med salt och ingefära. Lägg över i en ugnsform och häll på grädde.

  2. 2

    Smält och bryn smöret i en kastrull under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Strö panko över kålroten och ringla över det brynta smöret. Gratinera mitt i ugnen 15-20 min.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Passar till det varma på julbordet.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Karin

    Jäääättegott! Det brynta smöret är kanon. Men se det som ett tillbehör... jag blev inte riktigt mätt. Som vegetarian tror jag att någon biff av något slag hade passat fint.