Snabb kålrotslåda

Snabb kålrotslåda

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

En kul låda till jul! Testa att göra den på färdig "kålrotsspaghetti" iställer för att skala, skära, koka och mixa kålroten. Toppa med panko ströbröd och brynt smör.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
  • 400 g kålrotsspaghetti Hackat och Klart
  • smör till stekning
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1.5 dl grädde
  • 30 g smör
  • 1 dl panko ströbröd
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Fräs kålroten i smör tills den sjunker ihop något. Ta pannan från värmen och vänd runt med salt och ingefära. Lägg över i en ugnsform och häll på grädde.
  2. Smält och bryn smöret i en kastrull under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Strö panko över kålroten och ringla över det brynta smöret. Gratinera mitt i ugnen 15-20 min.

Tips

Passar till det varma på julbordet.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lea

2019-12-23

Så gott. Bättre än originalet från Finland. Blir min nya favorit i julbordet.

Karin

2019-01-10

Jäääättegott! Det brynta smöret är kanon. Men se det som ett tillbehör... jag blev inte riktigt mätt. Som vegetarian tror jag att någon biff av något slag hade passat fint.

Snabb kålrotslåda
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 400 g kålrotsspaghetti Hackat och Klart
  • smör till stekning
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1.5 dl grädde
  • 30 g smör
  • 1 dl panko ströbröd
  • 1 tsk salt

Snabb kålrotslåda

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

En kul låda till jul! Testa att göra den på färdig "kålrotsspaghetti" iställer för att skala, skära, koka och mixa kålroten. Toppa med panko ströbröd och brynt smör.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner

Gör så här

  1. Fräs kålroten i smör tills den sjunker ihop något. Ta pannan från värmen och vänd runt med salt och ingefära. Lägg över i en ugnsform och häll på grädde.
  2. Smält och bryn smöret i en kastrull under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Strö panko över kålroten och ringla över det brynta smöret. Gratinera mitt i ugnen 15-20 min.

Tips

Passar till det varma på julbordet.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lea

2019-12-23

Så gott. Bättre än originalet från Finland. Blir min nya favorit i julbordet.

Karin

2019-01-10

Jäääättegott! Det brynta smöret är kanon. Men se det som ett tillbehör... jag blev inte riktigt mätt. Som vegetarian tror jag att någon biff av något slag hade passat fint.