Snabb coq au vin
  • Tid 25 min

Snabb coq au vin

3.22 (172 betyg)

Kyckling med mustig smak från bacon och champinjoner. Och en skvätt vin!

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 450 g halverade kycklinglårfiléer
  • 120 g bacon
  • 250 g kvartade champinjoner
  • 4 halverade schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl grädde
Till servering:
  • potatis eller ris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp en stor stekgyta och stek kyckling, bacon, champinjoner och lök i smör. Salta och peppra.

  2. 2

    Tillsätt tomatpuré och vitlök när kycklingen fått lite stekyta. Stek ytterligare 2 min.

  3. 3

    Häll på rödvin och grädde. Låt koka under lock 10 min.

  4. 4

    Servera med ris eller potatis. Garnera gärna med rovhackad bladpersilja.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Klara

    Jättelätt och supergod! Se till att ta ett rödvin med lite drag i. Och snåla inte med svartpepparn.

  • Elisabeth Haraldsson

    Korrekturläsning.....rovhackad. 😝