Smörrebröd med varmrökt sik, syrad fänkål och örter

Smörrebröd med varmrökt sik, syrad fänkål och örter

4 (4 betyg)

Klassiskt smörrebröd i nytolkning med syrad fänkålssallad och rökt fisk.

  • Ingredienser 12

Tillagningstid: 10 minuter + minst 12 timamr i kylskåp

Ingredienser

4 stycken
Fänkålssallad:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %) (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 300 g ansad strimlad fänkål
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 0.5 tsk salt
;:
  • 150 g varmrökt sik, makrill eller böckling
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 1 dl färska örter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka en lag på ättiksprit, socker och vatten. Låt svalna.

Fänkålssallad

  1. 1

    Häll ättikslagen över fänkålen och låt dra i kylskåp minst 12 timmar. Sila bort lagen.

  2. 2

    Blanda en dressing på olivolja, vinäger, citronskal och salt. Vänd ner fänkålen.

  3. 3

    Fördela fisken på de fyra bröden. Lägg lite fänkålssallad ovanpå, toppa med purjolök och färska örter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar