Smörrebröd med varmrökt sik, syrad fänkål och örter

Smörrebröd med varmrökt sik, syrad fänkål och örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Klassiskt smörrebröd i nytolkning med syrad fänkålssallad och rökt fisk.

Tillagningstid: 10 min + 12 tim i kyl
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Fänkålssallad:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %) (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 300 g ansad strimlad fänkål
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 0.5 tsk salt
  • ;:
  • 150 g varmrökt sik, makrill eller böckling
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 1 dl färska örter

Gör så här

  1. Koka en lag på ättiksprit, socker och vatten. Låt svalna.

Fänkålssallad

  1. Häll ättikslagen över fänkålen och låt dra i kylskåp minst 12 timmar. Sila bort lagen.
  2. Blanda en dressing på olivolja, vinäger, citronskal och salt. Vänd ner fänkålen.
  3. Fördela fisken på de fyra bröden. Lägg lite fänkålssallad ovanpå, toppa med purjolök och färska örter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Smörrebröd med varmrökt sik, syrad fänkål och örter
12 st
  • Ingredienser (12)
  • Fänkålssallad:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %) (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 300 g ansad strimlad fänkål
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 0.5 tsk salt
  • ;:
  • 150 g varmrökt sik, makrill eller böckling
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 1 dl färska örter

Smörrebröd med varmrökt sik, syrad fänkål och örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Klassiskt smörrebröd i nytolkning med syrad fänkålssallad och rökt fisk.

Tillagningstid: 10 min + 12 tim i kyl
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka en lag på ättiksprit, socker och vatten. Låt svalna.

Fänkålssallad

  1. Häll ättikslagen över fänkålen och låt dra i kylskåp minst 12 timmar. Sila bort lagen.
  2. Blanda en dressing på olivolja, vinäger, citronskal och salt. Vänd ner fänkålen.
  3. Fördela fisken på de fyra bröden. Lägg lite fänkålssallad ovanpå, toppa med purjolök och färska örter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!