Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Matiga snittar med honungssötma på den salta fetaosten.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 250 g smördeg (1 förpackning)
  • 1 ägg
  • 2 morötter
  • 1 tsk olivolja
  • 75 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl skuren gräslök
  • 40 g ärtskott
  • 2 msk flytande honung
  • svartpeppar och flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär ut 20 rutor ur smördegen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel och pensla med lättvispat ägg.
  2. Hyvla moroten till långa remsor. Vänd runt i olja och lägg dem på samma plåt. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  3. Lyft bort morötterna och grädda smördegen gyllene och puffig, ca 10 min till. Mosa fetaosten och rör ihop med crème fraichen.
  4. Bred krämen på snittarna och lägg morötterna ovanpå. Toppa med gräslök och ärtskott. Ringla över honung och dra ett varv med pepparkvarnen. Smula över lite flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar - Coop

(9)

Smördegspaj med karamelliserad lök - Coop

(22)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra - Coop

(1)

Jordärtskocksbröd - Coop

(1)

Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök - Coop

(1)

Kantarelltoast med parmesan - Coop

(4)

Kantarellmacka med taleggioost - Coop

(12)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 250 g smördeg (1 förpackning)
  • 1 ägg
  • 2 morötter
  • 1 tsk olivolja
  • 75 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl skuren gräslök
  • 40 g ärtskott
  • 2 msk flytande honung
  • svartpeppar och flingsalt

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Matiga snittar med honungssötma på den salta fetaosten.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär ut 20 rutor ur smördegen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel och pensla med lättvispat ägg.
  2. Hyvla moroten till långa remsor. Vänd runt i olja och lägg dem på samma plåt. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  3. Lyft bort morötterna och grädda smördegen gyllene och puffig, ca 10 min till. Mosa fetaosten och rör ihop med crème fraichen.
  4. Bred krämen på snittarna och lägg morötterna ovanpå. Toppa med gräslök och ärtskott. Ringla över honung och dra ett varv med pepparkvarnen. Smula över lite flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar - Coop

(9)

Smördegspaj med karamelliserad lök - Coop

(22)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra - Coop

(1)

Jordärtskocksbröd - Coop

(1)

Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök - Coop

(1)

Kantarelltoast med parmesan - Coop

(4)

Kantarellmacka med taleggioost - Coop

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies