Slottsstek av kalkon

Betyg (1-5):
3.44 (9 betyg)

Kryddoftande stek med gräddig sås som smakar bra tillsammans med hasselbackspotatis, brysselkål och svartvinbärsgelé.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 1.2 kg stekar av kalkonlår (1 stek = ca 600 g)
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 gul lök i klyftor
  • 1 morot i bitar
  • 2 lagerblad
  • 0.5 krm vitpepparkorn (eller efter smak)
  • 0.5 krm kryddpepparkorn (eller efter smak)
  • 10 st ansjovisfiléer
  • 1 msk vinäger
  • 4 dl vatten
  • Sås:
  • 5 dl steksky
  • 3 msk vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 msk soja
  • 1 msk svart vinbärsgelé

Gör så här

  1. Bryn stekarna runt om i en stekgryta. Lägg ner lök och morot. Stick in en köttermometer i steken. Tillsätt även kryddor, ansjovis och vinäger. Späd med vatten under stekningen och koka under lock tills termometern visar 65º. Tag upp stekarna och håll dem varma.

Sås

  1. Sila och mät skyn. Koka upp skyn och red av den med vetemjöl utrört i lite kallt vatten. Tillsätt grädde, soja, gelé och smaka av med lite ansjovisspad.. Låt såsen sjuda 3-5 minuter och smaka av..

Servering

Skär köttet i tunna skivor och servera med den goda såsen, hasselbackspotatis, brysselkål och svartvinbärsgelé

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingklubbor med tomatpasta och pistou

(10)

Mjölkkokt kyckling

(3)

Kycklingburgare med mangodressing

(15)

Apelsinglaserad kyckling med waldorfsallad

(10)

Vardagscurry med kyckling

(14)

Kycklinglårfilé med ugnsbakade tomater och bönor

(53)

Kyckling à l'orange

(1)

Partykyckling med knaprig potatis och grönsaksdipp

(0)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1.2 kg stekar av kalkonlår (1 stek = ca 600 g)
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 gul lök i klyftor
  • 1 morot i bitar
  • 2 lagerblad
  • 0.5 krm vitpepparkorn (eller efter smak)
  • 0.5 krm kryddpepparkorn (eller efter smak)
  • 10 st ansjovisfiléer
  • 1 msk vinäger
  • 4 dl vatten
  • Sås:
  • 5 dl steksky
  • 3 msk vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 msk soja
  • 1 msk svart vinbärsgelé

Slottsstek av kalkon

Betyg (1-5):
3.44 (9 betyg)

Kryddoftande stek med gräddig sås som smakar bra tillsammans med hasselbackspotatis, brysselkål och svartvinbärsgelé.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn stekarna runt om i en stekgryta. Lägg ner lök och morot. Stick in en köttermometer i steken. Tillsätt även kryddor, ansjovis och vinäger. Späd med vatten under stekningen och koka under lock tills termometern visar 65º. Tag upp stekarna och håll dem varma.

Sås

  1. Sila och mät skyn. Koka upp skyn och red av den med vetemjöl utrört i lite kallt vatten. Tillsätt grädde, soja, gelé och smaka av med lite ansjovisspad.. Låt såsen sjuda 3-5 minuter och smaka av..

Servering

Skär köttet i tunna skivor och servera med den goda såsen, hasselbackspotatis, brysselkål och svartvinbärsgelé

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingklubbor med tomatpasta och pistou

(10)

Mjölkkokt kyckling

(3)

Kycklingburgare med mangodressing

(15)

Apelsinglaserad kyckling med waldorfsallad

(10)

Vardagscurry med kyckling

(14)

Kycklinglårfilé med ugnsbakade tomater och bönor

(53)

Kyckling à l'orange

(1)

Partykyckling med knaprig potatis och grönsaksdipp

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies