Slottsstek av kalkon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.44 (9 betyg)

Kryddoftande stek med gräddig sås som smakar bra tillsammans med hasselbackspotatis, brysselkål och svartvinbärsgelé.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.2 kg stekar av kalkonlår (1 stek = ca 600 g)
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 gul lök i klyftor
  • 1 morot i bitar
  • 2 lagerblad
  • 0.5 krm vitpepparkorn (eller efter smak)
  • 0.5 krm kryddpepparkorn (eller efter smak)
  • 10 st ansjovisfiléer
  • 1 msk vinäger
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • Sås:
  • 5 dl steksky
  • 3 msk vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 msk soja
  • 1 msk svart vinbärsgelé

Gör så här

  1. Bryn stekarna runt om i en stekgryta. Lägg ner lök och morot. Stick in en köttermometer i steken. Tillsätt även kryddor, ansjovis och vinäger. Späd med vatten under stekningen och koka under lock tills termometern visar 65º. Tag upp stekarna och håll dem varma.

Sås

  1. Sila och mät skyn. Koka upp skyn och red av den med vetemjöl utrört i lite kallt vatten. Tillsätt grädde, soja, gelé och smaka av med lite ansjovisspad.. Låt såsen sjuda 3-5 minuter och smaka av..

Servering

Skär köttet i tunna skivor och servera med den goda såsen, hasselbackspotatis, brysselkål och svartvinbärsgelé

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(29)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1.2 kg stekar av kalkonlår (1 stek = ca 600 g)
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 gul lök i klyftor
  • 1 morot i bitar
  • 2 lagerblad
  • 0.5 krm vitpepparkorn (eller efter smak)
  • 0.5 krm kryddpepparkorn (eller efter smak)
  • 10 st ansjovisfiléer
  • 1 msk vinäger
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • Sås:
  • 5 dl steksky
  • 3 msk vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 msk soja
  • 1 msk svart vinbärsgelé

Slottsstek av kalkon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.44 (9 betyg)

Kryddoftande stek med gräddig sås som smakar bra tillsammans med hasselbackspotatis, brysselkål och svartvinbärsgelé.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn stekarna runt om i en stekgryta. Lägg ner lök och morot. Stick in en köttermometer i steken. Tillsätt även kryddor, ansjovis och vinäger. Späd med vatten under stekningen och koka under lock tills termometern visar 65º. Tag upp stekarna och håll dem varma.

Sås

  1. Sila och mät skyn. Koka upp skyn och red av den med vetemjöl utrört i lite kallt vatten. Tillsätt grädde, soja, gelé och smaka av med lite ansjovisspad.. Låt såsen sjuda 3-5 minuter och smaka av..

Servering

Skär köttet i tunna skivor och servera med den goda såsen, hasselbackspotatis, brysselkål och svartvinbärsgelé

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(29)