Slidersbröd
  • Tid 30 min + 2,5 timme jästid
  • Ugn 150-200º

Slidersbröd

3 (1 betyg)

  • Tillagningstid 30 min + 2,5 timme jästid
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 150-200º

Ingredienser

30 st
  • 0.5 paket jäst (25 gram)
  • 50 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 150 g kokt potatis
  • 10 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 msk sesamfrön
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smula jästen i en bunke. Smält smör och blanda med mjölk.

  2. 2

    Rör ut jästen i den fingervarma vätskan och tillsätt socker, ägg och salt. Pressa ner potatisen och rör om.

  3. 3

    Blanda ner lite mjöl i taget tills du har en smidig deg. Knåda degen för hand i minst 10 min eller i en degblandare. Täck över med plastfolie eller en bakduk och låt jäsa i 1 1⁄2 tim.

  4. 4

    Sätt ugnen på 200°. Dela degen i mindre bitar och rulla varje bit till en jämn boll. Lägg på en plåt, platta till lite med handen och låt bullarna jäsa i ytterligare 45 min.

  5. 5

    Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Sätt in bullarna i ugnen och sänk värmen till 150°. Grädda i 10–15 min, eller tills brödet låter ihåligt när du knackar på undersidan. Låt bröden svalna under bakduk. Dela och fyll bröden med köttbullar och karamelliserad lök.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar