Skånsk kalops

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 550 g benfri högrev
  • 2 msk flytande margarin
  • 3 morötter, i stora bitar
  • 2 gul lök, i stora klyftor
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 lagerblad
  • 5 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 2 x 2 cm bitar. Bryn dem i omgångar i en stekpanna och lägg över i en gryta.
    Bryn även morötter och lök och lägg över dem tillsammans med kryddor i grytan.
    Späd med hälften av vattnet i pannan, häll skyn i grytan.
    Koka under lock på svag värme, tills köttet är mört ca 1 tim. Späd med resten av vattnet under tiden.
    Tag upp kött, lagerblad och några morotsbitar.
    Mixa resten med mixerstav till en slät sås.
    Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka kött och morotsbitar i såsen och hetta upp.
    Servera med tillbehören.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 550 g benfri högrev
  • 2 msk flytande margarin
  • 3 morötter, i stora bitar
  • 2 gul lök, i stora klyftor
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 lagerblad
  • 5 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1 tsk salt

Skånsk kalops

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 2 x 2 cm bitar. Bryn dem i omgångar i en stekpanna och lägg över i en gryta.
    Bryn även morötter och lök och lägg över dem tillsammans med kryddor i grytan.
    Späd med hälften av vattnet i pannan, häll skyn i grytan.
    Koka under lock på svag värme, tills köttet är mört ca 1 tim. Späd med resten av vattnet under tiden.
    Tag upp kött, lagerblad och några morotsbitar.
    Mixa resten med mixerstav till en slät sås.
    Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka kött och morotsbitar i såsen och hetta upp.
    Servera med tillbehören.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)