Sherrysill

Sherrysill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Matjessill i spännande lag med starkvin och dill.

Tillagningstid: 2 dygn + 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 st matjesfilé
  • Ättikslag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl tomatjuice
  • 2 msk torr sherry
  • 2 msk finhackad dill
  • Garnering:
  • 2 msk skalad, finhackad rödlök

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till ättikslagen och rör tills sockret har löst sig. Lägg de väl avrunna sillfiléerna i lagen. Låt stå i kyl i minst ett dygn, gärna två. Vid servering, skär sillen i bitar och garnera med finhackad rödlök.
  2. Håller 10-14 dagar i kylskåp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sherrysill
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 st matjesfilé
  • Ättikslag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl tomatjuice
  • 2 msk torr sherry
  • 2 msk finhackad dill
  • Garnering:
  • 2 msk skalad, finhackad rödlök

Sherrysill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Matjessill i spännande lag med starkvin och dill.

Tillagningstid: 2 dygn + 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till ättikslagen och rör tills sockret har löst sig. Lägg de väl avrunna sillfiléerna i lagen. Låt stå i kyl i minst ett dygn, gärna två. Vid servering, skär sillen i bitar och garnera med finhackad rödlök.
  2. Håller 10-14 dagar i kylskåp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!