Nu visas utbudet för Stockholm. Se sortimentet för din leveransadress:
I dagsläget levererar vi inte till ditt valda postnummer. Däremot kan du köpa våra färdigpackade matkassar.
Pröva att baka Mathias Dahlgrens kuvertbröd, Han gör egen surdeg så vi har modifierat receptet. Men det är fortfarande kanongott.
Dag 1. Rör ut jästen i lite av vattnet i en bunke. Tillsätt surdegen och resten av vattnet. Häll i vetemjöl, dinkelmjöl och salt. Arbeta till en slät och spänstig deg i en degblandare eller med degkrokarna till elvispen, ca 10 min.
Gnid in kanterna på en stor bunke med olja. Lägg över degen i bunken och låt jäsa under en bakduk ca 30 min, den ska resa sig något. Knåda och arbeta degen med händerna direkt i bunken någon minut. Täck med plastfolie och förvara i kylen över natten.
Ta ut degbunken ur kylen. Forma degen till två rullar (ca 70 cm långa) med mjöliga händer. Platta till degrullarna och skär sedan i små trekanter (30 stycken). Doppa bröden i sesamfrön så att de täcks runtom.
Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 40 min. Sätt ugnen på 250°. Ställ in plåten mitt i ugnen. Släng in en kopp med vatten under plåten och stäng luckan snabbt. Nu ångas bröden några sekunder som gör att ytan blir knaprigt god. Grädda bröden i 13–15 min. Låt bröden svalna på galler.
Logga in för att skriva en kommentar