Samosas med dippsås
  • Tid 45 min
  • Ugn 200º

Samosas med dippsås

3 (2 betyg)

Helt underbara knyten med lammfärs. Ät som tillbehör eller som snacks före middagen.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 förrättsportioner
  • 400 g lammfärs
  • 1 msk smör
  • 1 msk garam masala
  • 1 purjolök, fint skivad
  • 1 morot, fintärnad
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 kruka färsk koriander, endast stjälkarna
  • 1 dl frysta gröna ärtor
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 250 g filodeg
  • neutral olja att pensla med
Dippsås
  • 0.5 kruka färsk mynta, bladen
  • 0.5 kruka färsk koriander, emdast bladen
  • 4 dl naturell yoghurt
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek färsen fint smulig i smör i stekpanna. Pudra över garam masala. Tillsätt purjo, morot, ingefära och vitlök.

  2. 2

    Stek under omrörning på medelvärme några minuter. Vänd ner fint skurna korianderstjälkar och ärterna, häll i vattnet. Låt puttra tills allt är mjukt och vattnet kokat in. Smaka av med salt.

  3. 3

    Dippsås: Mixa mynta och koriander med lite av yoghurten så den blir fint grön. Rör ner resten av yoghurten och smaka av med salt.

  4. 4

    Lägg en sked av färsen på ett filodegsark, vik ihop till ett knyte. Gör likadant med resten av ingredienserna. Lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper, pensla med rikligt med olja.

  5. 5

    Grädda mitt i ugnen till gyllene färg med krispig yta. Pensla två extra gånger under tiden och vänd dem ev. Servera direkt med dippsåsen.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/