Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Lövbiff med ugnsbakad potatis och palsternacka med ett härligt kryddsmör.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 4 skivor lövbiff, ca 500 g
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Saltrostad potatis och palsternacka
  • 500 g palsternacka
  • 500 g färsk potatis eller delikatesspotatis
  • 16 körsbärstomater, gärna på kvist
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • Café de paris kryddsmör
  • 100 g smör
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala palsternackorna och skär i mindre bitar om de är stora. Dela potatisarna.
  2. Fördela palsternacka, potatis och tomater (på sin kvist) på en plåt. Ringla över oljan och ruska runt plåten. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Salta.
  3. Blanda alla ingredienser till kryddsmöret. Salta och peppra lövbiffen. Stek eller grilla köttskivorna ca 30 sek per sida. De ska få fin färg men inte bli torrstekta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 4 skivor lövbiff, ca 500 g
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Saltrostad potatis och palsternacka
  • 500 g palsternacka
  • 500 g färsk potatis eller delikatesspotatis
  • 16 körsbärstomater, gärna på kvist
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • Café de paris kryddsmör
  • 100 g smör
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 2 krm salt

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Lövbiff med ugnsbakad potatis och palsternacka med ett härligt kryddsmör.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala palsternackorna och skär i mindre bitar om de är stora. Dela potatisarna.
  2. Fördela palsternacka, potatis och tomater (på sin kvist) på en plåt. Ringla över oljan och ruska runt plåten. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Salta.
  3. Blanda alla ingredienser till kryddsmöret. Salta och peppra lövbiffen. Stek eller grilla köttskivorna ca 30 sek per sida. De ska få fin färg men inte bli torrstekta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!