Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

3.75 (4 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 skivor lövbiff, ca 500 g
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Saltrostad potatis och palsternacka
  • 500 g palsternacka
  • 500 g färsk potatis eller delikatesspotatis
  • 16 körsbärstomater, gärna på kvist
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
Café de paris kryddsmör
  • 100 g smör
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 2 krm salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Skala palsternackorna och skär i mindre bitar om de är stora. Dela potatisarna.

  2. 2

    Fördela palsternacka, potatis och tomater (på sin kvist) på en plåt. Ringla över oljan och ruska runt plåten. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Salta.

  3. 3

    Blanda alla ingredienser till kryddsmöret. Salta och peppra lövbiffen. Stek eller grilla köttskivorna ca 30 sek per sida. De ska få fin färg men inte bli torrstekta.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar