Saffransplättar med apelsinsås

Saffransplättar med apelsinsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Knapriga hasselnötter, söt apelsinsås och saffransgula plättar … Mums!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 g saffran
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • smör till stekning
  • 2 krm salt
  • Apelsinsås
  • 2 apelsiner, skal + 2 dl pressad saft
  • 0.75 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl torrostade hasselnötter
  • 1 msk konjak

Gör så här

  1. Värm 0,5 dl mjölk och rör ut saffranet. Tillsätt resten av mjölken samt grädden och sikta ner mjölet. Knäck i äggen och häll i vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.

Apelsinsås:

  1. Finriv skalet från den ena apelsinen. Värm försiktigt upp apelsinsaft, socker, vaniljsocker och smör i en kastrull. Dra av från värmen och tillsätt apelsinskal, finhackade hasselnötter och ev konjak.
  2. Hetta upp en liten stekpanna. Stek plättarna i smör på medelvärme, men enbart på ena sidan. Vik ihop plättar med filead apelsin emellan. Servera med såsen och vaniljglass. Garnera med citronmeliss.

Tips

De små pannkakorna och såsen kan göras i förväg och värmas vid servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Saffransplättar med apelsinsås
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 0.5 g saffran
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • smör till stekning
  • 2 krm salt
  • Apelsinsås
  • 2 apelsiner, skal + 2 dl pressad saft
  • 0.75 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl torrostade hasselnötter
  • 1 msk konjak

Saffransplättar med apelsinsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Knapriga hasselnötter, söt apelsinsås och saffransgula plättar … Mums!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm 0,5 dl mjölk och rör ut saffranet. Tillsätt resten av mjölken samt grädden och sikta ner mjölet. Knäck i äggen och häll i vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.

Apelsinsås:

  1. Finriv skalet från den ena apelsinen. Värm försiktigt upp apelsinsaft, socker, vaniljsocker och smör i en kastrull. Dra av från värmen och tillsätt apelsinskal, finhackade hasselnötter och ev konjak.
  2. Hetta upp en liten stekpanna. Stek plättarna i smör på medelvärme, men enbart på ena sidan. Vik ihop plättar med filead apelsin emellan. Servera med såsen och vaniljglass. Garnera med citronmeliss.

Tips

De små pannkakorna och såsen kan göras i förväg och värmas vid servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!