Saffranslax
  • Tid 25 min

Saffranslax

4.07 (41 betyg)

Saffransdoftande lax smakar ljuvligt på en bit grovt rågbröd.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 1 msk olivolja
  • 2 urkärnade klyftade röda paprikor
  • 1 strimlad gul lök
  • 0.5 g saffran, 1 pkt
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 600 g lax i stora kuber
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen i lättsaltat vatten.

  2. 2

    Hetta upp olja i en rymlig panna. Bryn paprika, lök och saffran 2-3 minuter. Tillsätt grädde och ättika.

  3. 3

    Salta och peppra laxen och lägg ner den i såsen. Koka 5 minuter. Dra åt sidan och låt stå under lock ytterligare 5 minuter.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Karin

    Jättegott! Var en allderles lagom portion, fast jag ville ha mer, det var så mumsigt.

  • Millis

    Vår åkte i soporna faktiskt! Blev liksom inte klar.....

  • Ola

    Väldigt gott.. tyvärr var det för lite mat, laxbiten kunde inte varit smalare..

  • Annica

    jag och min man tyckte detta var väldigt gott,har nyss ätit det. Hänt att göra också

Visa fler