För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Så här öppnar och äter du ostron

Betyg (1-5):
3.12 (48 betyg)

En lathund för blötdjursälskare

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 ostron
  • 3 citroner

Gör så här

  1. Använd en ostronkniv eller en liten kraftig skalkniv. För in knivens spets mitt i ostronets muskelfäste. Ostronet sitter ihop ordentligt, så du kan behöva ta i rejält. När muskelfästet börjar öppna sig för du in hela kniven till skaftet, rakt in i musslan. Vicka kniven upp och ned tills fästet släpper.
  2. Håll ostronet i en hopvikt kökshandduk och arbeta ifrån dig själv med kniven. För knivspetsen runt hela ostronet så att ostronskalen släpper från varandra. Lyft av det övre skalet så att ostronköttet frigörs. Låt vätskan i ostronet vara kvar.
  3. Lossa försiktigt ostronköttet från den vita runda förhöjning som håller ihop skal och ostron. Peta också bort den gråvita ringen runt ostronet.
  4. Pressa citron eller vinägrett på ostronet.
  5. För skalet mot munnen och låt ostronet med citron glida in i munnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kräftstjärtar i smörig sås

(2)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(28)

Mexikansk räksallad i glas

(4)

Räktacos

(14)

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(61)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)
2 st
  • Ingredienser (2)
  • 6 ostron
  • 3 citroner

Så här öppnar och äter du ostron

Betyg (1-5):
3.12 (48 betyg)

En lathund för blötdjursälskare

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Använd en ostronkniv eller en liten kraftig skalkniv. För in knivens spets mitt i ostronets muskelfäste. Ostronet sitter ihop ordentligt, så du kan behöva ta i rejält. När muskelfästet börjar öppna sig för du in hela kniven till skaftet, rakt in i musslan. Vicka kniven upp och ned tills fästet släpper.
  2. Håll ostronet i en hopvikt kökshandduk och arbeta ifrån dig själv med kniven. För knivspetsen runt hela ostronet så att ostronskalen släpper från varandra. Lyft av det övre skalet så att ostronköttet frigörs. Låt vätskan i ostronet vara kvar.
  3. Lossa försiktigt ostronköttet från den vita runda förhöjning som håller ihop skal och ostron. Peta också bort den gråvita ringen runt ostronet.
  4. Pressa citron eller vinägrett på ostronet.
  5. För skalet mot munnen och låt ostronet med citron glida in i munnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kräftstjärtar i smörig sås

(2)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(28)

Mexikansk räksallad i glas

(4)

Räktacos

(14)

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(61)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)