Russinkakor

Russinkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Recept på spröda småkakor utan ägg som är enkla att baka. Perfekta att frysa in och ta fram när fikagästerna knackar på dörren!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 dl gula russin

Gör så här

  1. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Sikta ner mjölet blandat med bakpulver. Blanda till en slät deg och tillsätt russinen.
  2. Dela degen i 20 bitar och rulla tillbollar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna på plåten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anne

2021-04-29

De bara smälter i munnen!

Russinkakor
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 dl gula russin

Russinkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Recept på spröda småkakor utan ägg som är enkla att baka. Perfekta att frysa in och ta fram när fikagästerna knackar på dörren!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
20 stycken

Gör så här

  1. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Sikta ner mjölet blandat med bakpulver. Blanda till en slät deg och tillsätt russinen.
  2. Dela degen i 20 bitar och rulla tillbollar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna på plåten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anne

2021-04-29

De bara smälter i munnen!