Russinkakor

Russinkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Recept på spröda småkakor utan ägg som är enkla att baka. Perfekta att frysa in och ta fram när fikagästerna knackar på dörren!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 dl gula russin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Sikta ner mjölet blandat med bakpulver. Blanda till en slät deg och tillsätt russinen.
  2. Dela degen i 20 bitar och rulla till bollar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna på plåten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anne

2021-04-29

De bara smälter i munnen!

Russinkakor
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 dl gula russin

Russinkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Recept på spröda småkakor utan ägg som är enkla att baka. Perfekta att frysa in och ta fram när fikagästerna knackar på dörren!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
20 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Sikta ner mjölet blandat med bakpulver. Blanda till en slät deg och tillsätt russinen.
  2. Dela degen i 20 bitar och rulla till bollar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna på plåten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anne

2021-04-29

De bara smälter i munnen!