
Russinkakor
Betyg (1-5):
Recept på spröda småkakor utan ägg som är enkla att baka. Perfekta att frysa in och ta fram när fikagästerna knackar på dörren!
Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
- 100 g smör, rumsvarmt
- 0.5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 1 dl gula russin
Gör så här
- Vispa smör och socker poröst med elvisp. Sikta ner mjölet blandat med bakpulver. Blanda till en slät deg och tillsätt russinen.
- Dela degen i 20 bitar och rulla tillbollar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna på plåten.
Russinkakor
Betyg (1-5):
Recept på spröda småkakor utan ägg som är enkla att baka. Perfekta att frysa in och ta fram när fikagästerna knackar på dörren!
Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Gör så här
- Vispa smör och socker poröst med elvisp. Sikta ner mjölet blandat med bakpulver. Blanda till en slät deg och tillsätt russinen.
- Dela degen i 20 bitar och rulla tillbollar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna på plåten.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anne
2021-04-29
De bara smälter i munnen!