Rotsakspasta
  • Tid 20 min

Rotsakspasta

0 (0 betyg)

Våga strimla rotsaker i en gräddig pastasås med lagrad ost och persilja.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g pasta
  • 400 g strimlade rotfrukter, t ex kålrot, palsternacka, morot
  • 1 msk smör
Sås:
  • 2 msk persilja
  • 0.5 dl färsk basilika
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 5 st valnötter
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
Topping:
  • 3 st grovhackade valnötter
  • 2 msk finhackad persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg ner rotsaksstrimlorna i pastavattnet när det återstår 5 minuter av koktiden. Häll av vattnet och rör ner smör.

  2. 2

    Klipp ner persilja och basilika i en matberedare, tillsätt övriga ingredienser, kör tills allt är blandat och smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Servera den kalla såsen till rotsakspastan. Toppa med valnöts- och persiljehacket.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar