Rotfruktstortilla
  • Tid 45 min
  • Ugn 200º

Rotfruktstortilla

2.61 (18 betyg)

Morot, palsternacka, rotselleri och potatis - allt funkar lika bra i tortillan.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g blandade rotfrukter
  • 1 strimald gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk timjan
  • 200 g chèvre
  • 6 ägg
  • 5 dl standardmjölk
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och skiva rotfrukterna tunt, gärna med mandolin eller matberedare.

  2. 2

    Stek rotfrukterna och löken i olja i omgångar. Rör om så att de blir mjuka utan att få färg. Ta pannan från värmen. Lägg tillbaka alla grönsaker och vänd runt med salt, timjan och smulad chèvre.

  3. 3

    Knäck äggen i en bunke och vispa lätt ihop med mjölk. Slå över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min

  4. 4

    Stjälp upp tortillan på en skärbräda eller serveringsfat och servera gärna med en sallad.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Karin

    Gott, men det räcker med hälften så mycket ägg och mjölk.

  • Mattias

    Jag tycker detta är ett trevligt lunchrecept med bra näring ,vi brukar ha korv till, toppen tycker vi...