Rotfruktssoppa med krutonger

Rotfruktssoppa med krutonger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(124)

Mustig soppa på rotsaker, med smak av vin och timjan, toppad med knapriga krutonger

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g rostade eller kokta rotfrukter valfria
  • 2.5 dl vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 0.5 dl grädde
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 0.25 tsk peppar
  • 0.5 tsk torkad timjan, eller 1 msk färsk
  • Krutonger:
  • 3 skivor lantbröd
  • 1 msk olivolja
  • 0.25 tsk peppar
  • 0.5 tsk torkad timjan, eller 1 msk färsk

Gör så här

  1. Lägg rotfrukterna i en rymlig kastrull. Tillsätt vin, vatten, grädde och fond och koka några minuter. Mixa soppan och smaka av med salt, peppar och timjan.
  2. Skär brödet i tärningar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i brödtärningarna och låt dem få färg. Strö över salt och timjan. Servera soppan toppad med brödkrutonger.

Tips

Om du använder färsk timjan så spara lite att toppa soppan med.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Klaus

2015-12-01

Jättegod!

samuel

2014-10-16

min son micke älskar denna jäkla soppa

micke

2014-10-16

så jäkla gott! våran lärare åt upp hela skiten ju!

Ella

2014-10-16

Toppen soppa!

Adam

2014-10-16

Riktgt bra soppa till och med barnen gillar den! Toppen!

Sara Persson

2012-01-19

Helt otroligt god!

Liknande recept

Spara recept

Fläsklägg med rotmos

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Rödbetsinkokt lax med skarpsås

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Morots- och ingefärssoppa

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Ugnsstekt kyckling med rotsaker

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kalkonbröstfilé

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Tournedos med portvinssås och rotfruktsragu

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Bogbladsstek i folie

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

Betyg
Betyg
(7)
Rotfruktssoppa med krutonger
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g rostade eller kokta rotfrukter valfria
  • 2.5 dl vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 0.5 dl grädde
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 0.25 tsk peppar
  • 0.5 tsk torkad timjan, eller 1 msk färsk
  • Krutonger:
  • 3 skivor lantbröd
  • 1 msk olivolja
  • 0.25 tsk peppar
  • 0.5 tsk torkad timjan, eller 1 msk färsk

Rotfruktssoppa med krutonger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(124)

Mustig soppa på rotsaker, med smak av vin och timjan, toppad med knapriga krutonger

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg rotfrukterna i en rymlig kastrull. Tillsätt vin, vatten, grädde och fond och koka några minuter. Mixa soppan och smaka av med salt, peppar och timjan.
  2. Skär brödet i tärningar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i brödtärningarna och låt dem få färg. Strö över salt och timjan. Servera soppan toppad med brödkrutonger.

Tips

Om du använder färsk timjan så spara lite att toppa soppan med.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Klaus

2015-12-01

Jättegod!

samuel

2014-10-16

min son micke älskar denna jäkla soppa

micke

2014-10-16

så jäkla gott! våran lärare åt upp hela skiten ju!

Ella

2014-10-16

Toppen soppa!

Adam

2014-10-16

Riktgt bra soppa till och med barnen gillar den! Toppen!

Sara Persson

2012-01-19

Helt otroligt god!

Liknande recept

Spara recept

Fläsklägg med rotmos

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Rödbetsinkokt lax med skarpsås

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Morots- och ingefärssoppa

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Ugnsstekt kyckling med rotsaker

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kalkonbröstfilé

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Tournedos med portvinssås och rotfruktsragu

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Bogbladsstek i folie

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

Betyg
Betyg
(7)