Rotfruktsråraka med bönsalsa

Rotfruktsråraka med bönsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Traditionella rårakor görs på bara potatis. Dessa är gjorda på potatis blandat med goda, söta rotfrukter. Se till att steka dem länge på svag värme så håller de ihop lättare.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
  • 300 g morot
  • 300 g palsternacka eller kålrot
  • 400 g potatis
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk olivolja
  • Bönsalsa:
  • 2 tomater
  • 400 g kokta stora eller små vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Skala och grovriv rotfrukterna. Blanda med salt och cayennepeppar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp små högar av riven rotfrukt. Platta till högarna och stek dem krispiga och till fin färg på båda sidor på svag värme.

Bönsalsa:

  1. Tärna tomaterna och blanda med bönor, persilja, lök, vitlök, olja och kryddor. Toppa rårakorna med bönröran.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monika

2019-01-17

Man måste ha ägg i anners funkar det inte. Minst ett. De måste ha glömt det!

Susann

2019-01-14

Man kan göra rårakor med ett ägg som blandas i. Då håller de lättare ihop. Veganer har säkert någon motsvarighet. Gott blir det iallafall!

Emelie Charlotta

2018-12-18

Det tr BETYDLIGT längre tid att steka rårakorna än angiven tid när det ska vara på så låg värme. Rårakorna håller inte ihop.

Rotfruktsråraka med bönsalsa
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 300 g morot
  • 300 g palsternacka eller kålrot
  • 400 g potatis
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk olivolja
  • Bönsalsa:
  • 2 tomater
  • 400 g kokta stora eller små vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes

Rotfruktsråraka med bönsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Traditionella rårakor görs på bara potatis. Dessa är gjorda på potatis blandat med goda, söta rotfrukter. Se till att steka dem länge på svag värme så håller de ihop lättare.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och grovriv rotfrukterna. Blanda med salt och cayennepeppar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp små högar av riven rotfrukt. Platta till högarna och stek dem krispiga och till fin färg på båda sidor på svag värme.

Bönsalsa:

  1. Tärna tomaterna och blanda med bönor, persilja, lök, vitlök, olja och kryddor. Toppa rårakorna med bönröran.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monika

2019-01-17

Man måste ha ägg i anners funkar det inte. Minst ett. De måste ha glömt det!

Susann

2019-01-14

Man kan göra rårakor med ett ägg som blandas i. Då håller de lättare ihop. Veganer har säkert någon motsvarighet. Gott blir det iallafall!

Emelie Charlotta

2018-12-18

Det tr BETYDLIGT längre tid att steka rårakorna än angiven tid när det ska vara på så låg värme. Rårakorna håller inte ihop.