
Rotfruktsråraka med bönsalsa
Traditionella rårakor görs på bara potatis. Dessa är gjorda på potatis blandat med goda, söta rotfrukter. Se till att steka dem länge på svag värme så håller de ihop lättare.
- 300 g morot
- 300 g palsternacka eller kålrot
- 400 g potatis
- 1 tsk salt
- 1 krm cayennepeppar
- 2 msk olivolja
- Bönsalsa:
- 2 tomater
- 400 g kokta stora eller små vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
- 1 kruka persilja, finhackad
- 0.5 rödlök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 1 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk flingsalt
- 1 tsk chiliflakes
Gör så här
- Skala och grovriv rotfrukterna. Blanda med salt och cayennepeppar.
- Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp små högar av riven rotfrukt. Platta till högarna och stek dem krispiga och till fin färg på båda sidor på svag värme.
Bönsalsa:
- Tärna tomaterna och blanda med bönor, persilja, lök, vitlök, olja och kryddor. Toppa rårakorna med bönröran.
Rotfruktsråraka med bönsalsa
Traditionella rårakor görs på bara potatis. Dessa är gjorda på potatis blandat med goda, söta rotfrukter. Se till att steka dem länge på svag värme så håller de ihop lättare.
Gör så här
- Skala och grovriv rotfrukterna. Blanda med salt och cayennepeppar.
- Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp små högar av riven rotfrukt. Platta till högarna och stek dem krispiga och till fin färg på båda sidor på svag värme.
Bönsalsa:
- Tärna tomaterna och blanda med bönor, persilja, lök, vitlök, olja och kryddor. Toppa rårakorna med bönröran.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-01-17
Man måste ha ägg i anners funkar det inte. Minst ett. De måste ha glömt det!
2019-01-14
Man kan göra rårakor med ett ägg som blandas i. Då håller de lättare ihop. Veganer har säkert någon motsvarighet. Gott blir det iallafall!
2018-12-18
Det tr BETYDLIGT längre tid att steka rårakorna än angiven tid när det ska vara på så låg värme. Rårakorna håller inte ihop.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Monika
2019-01-17
Man måste ha ägg i anners funkar det inte. Minst ett. De måste ha glömt det!
Susann
2019-01-14
Man kan göra rårakor med ett ägg som blandas i. Då håller de lättare ihop. Veganer har säkert någon motsvarighet. Gott blir det iallafall!
Emelie Charlotta
2018-12-18
Det tr BETYDLIGT längre tid att steka rårakorna än angiven tid när det ska vara på så låg värme. Rårakorna håller inte ihop.