Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon
  • Tid 35 min

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

4.33 (3 betyg)

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g rotselleri
  • 150 g palsternacka
  • 150 g morötter
  • 3 ägg
  • 1 dl majsmjöl, eller vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2.5 dl mjölk
  • 3 msk smör
  • 300 g stekfläsk
  • 80 g ärtskott
  • rårörda lingon, till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och grovriv grönsakerna.

  2. 2

    Vispa lätt ihop ägg, mjöl och salt. tillsätt mjölk och alla grönsaker. Rör om.

  3. 3

    Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Sleva upp ca 1 dl smet och platta till lätt med stekspaden. Stek ca 2 min per sida. Lägg raggmunkarna på en plåt och håll dem varma i ugnen medan du steker fläsket.

  4. 4

    Toppa raggmunken med ärtskott och servera med stekfläsk och lingon.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
rårörda lingon: blanda 3 dl lingon och 1 dl kokossocker (eller strösocker). rör tills sockret smält.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Birgitta Andersson

    Såååååååååååååå gooooooooooood

  • Sigrid

    Gott! Hade sötpotatis i stället för palsternacka. Lingonsylt är ett måste - blir ju en fulländad kombo! Både stora och små åt - hurra!

  • Jonas

    Helt grymt! Måste testas:)