Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

3.2 (5 betyg)

Klassiska raggmunkar som här blandats med söt palsternacka. Ljuvligt gott med bacon och äpple till.

  • Ingredienser 11

Tillagningstid: 30

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 1 gul lök
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk smör
Till servering:
  • 140 g bacon, strimlat
  • 2 äpplen, tärnade
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och riv potatis och palsternacka grovt. Finhacka löken. Vispa ihop mjölk med mjöl och tillsätt äggen. Salta. Rör ner potatis, palsternacka och lök.

  2. 2

    Hetta upp olja och smör i en stekpanna och klicka ut skedar av raggmunksmeten. Platta till lätt så de blir jämntjocka. Vänd när stekytan är krispig och fin i färgen. Stek till fin yta även på andra sidan. Gör likadant med resten av smeten.

  3. 3

    Stek bacon lätt krispig i en het stekpanna. Lägg ner äpplena och stek med någon minut till. Servera med raggmunkarna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Garnera med persilja.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jennie

    Helt fel proportioner.