Rotfruktsgratäng med svamp
  • Tid 60 min
  • Ugn 225º

Rotfruktsgratäng med svamp

3.12 (26 betyg)

Svamp, morötter, potatis, rotselleri och palsternacka fyller denna gratäng som serveras med rödbetor.

  • Tillagningstid 60 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g svamp, t.ex. kantareller eller champinjoner
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk smör eller margarin
  • 6 potatisar, gärna mjöliga, skalade och tunt skivade
  • 2 skivade palsternackor
  • 90 g skalad och tunt skivad rotselleri,
  • 1 hackad gul lök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl mellanmjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 350 g rödbetor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela svampen i mindre bitar. Fräs svamp och lök i matfettet. Rör ner persiljan. Varva potatisen, rotsakerna och svampen i en smord form.

  2. 2

    Salta och peppra lite mellan varven.

  3. 3

    Häll på mjölk och grädde. Sätt in formen i nedre delen av ugnen tills rotsakerna är nätt och jämnt mjuka, cirka 40 minuter.

Servering

Severa med sallad och kokta rödbetor.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar