Rotfruktsgratäng med svamp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Svamp, morötter, potatis, rotselleri och palsternacka fyller denna gratäng som serveras med rödbetor.

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g svamp, t.ex. kantareller eller champinjoner
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk smör eller margarin
  • 6 potatisar, gärna mjöliga, skalade och tunt skivade
  • 2 skivade palsternackor
  • 90 g skalad och tunt skivad rotselleri,
  • 1 hackad gul lök
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl mellanmjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 350 g rödbetor

Gör så här

  1. Dela svampen i mindre bitar. Fräs svamp och lök i matfettet. Rör ner persiljan. Varva potatisen, rotsakerna och svampen i en smord form.
  2. Salta och peppra lite mellan varven.
  3. Häll på mjölk och grädde. Sätt in formen i nedre delen av ugnen tills rotsakerna är nätt och jämnt mjuka, cirka 40 minuter.

Servering

Severa med sallad och kokta rödbetor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kantarellgryta

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Älgstek med rödbetor och kantareller

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Halloumi- och svampspett med rostad palsternacka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Potatis- och blomkålssoppa med svampmacka

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Pytt i panna i ugn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fläskkotlett med kantareller

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Buljongsoppa med primörer och tofu

Betyg
Betyg
(6)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g svamp, t.ex. kantareller eller champinjoner
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk smör eller margarin
  • 6 potatisar, gärna mjöliga, skalade och tunt skivade
  • 2 skivade palsternackor
  • 90 g skalad och tunt skivad rotselleri,
  • 1 hackad gul lök
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl mellanmjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 350 g rödbetor

Rotfruktsgratäng med svamp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Svamp, morötter, potatis, rotselleri och palsternacka fyller denna gratäng som serveras med rödbetor.

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela svampen i mindre bitar. Fräs svamp och lök i matfettet. Rör ner persiljan. Varva potatisen, rotsakerna och svampen i en smord form.
  2. Salta och peppra lite mellan varven.
  3. Häll på mjölk och grädde. Sätt in formen i nedre delen av ugnen tills rotsakerna är nätt och jämnt mjuka, cirka 40 minuter.

Servering

Severa med sallad och kokta rödbetor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kantarellgryta

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Älgstek med rödbetor och kantareller

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Halloumi- och svampspett med rostad palsternacka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Potatis- och blomkålssoppa med svampmacka

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Pytt i panna i ugn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fläskkotlett med kantareller

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Buljongsoppa med primörer och tofu

Betyg
Betyg
(6)