Rotfruktschips med löjromsdipp
  • Tid 35 min

Rotfruktschips med löjromsdipp

2.67 (9 betyg)

Lättlagade och trendiga rotfruktschips med löjromsdipp.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

10 portioner
  • 10 mandelpotatisar
  • 4 rotfrukter t ex betor och palsternacka
  • 6 dl majs- eller solrosolja
  • salt
Löjromsdipp:
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 50 g löjrom
  • 1 liten finklyftad vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tvätta och skiva potatis och rotfrukter tunt på mandolin eller med potatisskalare.

  2. 2

    Hetta upp olja till 160° i en liten kastrull med höga kanter, använd kökstermometer. Lägg ner lite åt gången. Fritera gyllene, 5–8 min. Lyft upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta.

Löjromsdipp

  1. 1

    Rör ihop ingredienserna till dippen.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kjell

    Rotfruktschips m löjrom

  • Amanda

    så gott och så lätt!