Rotfruktschips med löjromsdipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Lättlagade och trendiga rotfruktschips med löjromsdipp.

Tillagningstid: 35 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 mandelpotatisar
  • 4 rotfrukter t ex betor och palsternacka
  • 6 dl majs- eller solrosolja
  • salt
  • Löjromsdipp:
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 50 g löjrom
  • 1 liten finklyftad vitlöksklyfta
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Tvätta och skiva potatis och rotfrukter tunt på mandolin eller med potatisskalare.
  2. Hetta upp olja till 160° i en liten kastrull med höga kanter, använd kökstermometer. Lägg ner lite åt gången. Fritera gyllene, 5–8 min. Lyft upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta.

Löjromsdipp

  1. Rör ihop ingredienserna till dippen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kjell

2016-12-29

Rotfruktschips m löjrom

Amanda

2014-01-02

så gott och så lätt!

Liknande recept

Spara recept

Snittar med gubbröra i tunnbröd

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Samosas

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gubbens sill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Friterade potatisbullar

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Färskpotatis med kryddsmör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Potatisblinier med tångcaviar och smetana - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Krispig fisk på rösti med avokado-remoulad

Betyg
Betyg
(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 10 mandelpotatisar
  • 4 rotfrukter t ex betor och palsternacka
  • 6 dl majs- eller solrosolja
  • salt
  • Löjromsdipp:
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 50 g löjrom
  • 1 liten finklyftad vitlöksklyfta
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 krm salt

Rotfruktschips med löjromsdipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Lättlagade och trendiga rotfruktschips med löjromsdipp.

Tillagningstid: 35 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta och skiva potatis och rotfrukter tunt på mandolin eller med potatisskalare.
  2. Hetta upp olja till 160° i en liten kastrull med höga kanter, använd kökstermometer. Lägg ner lite åt gången. Fritera gyllene, 5–8 min. Lyft upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta.

Löjromsdipp

  1. Rör ihop ingredienserna till dippen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kjell

2016-12-29

Rotfruktschips m löjrom

Amanda

2014-01-02

så gott och så lätt!

Liknande recept

Spara recept

Snittar med gubbröra i tunnbröd

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Samosas

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gubbens sill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Friterade potatisbullar

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Färskpotatis med kryddsmör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Potatisblinier med tångcaviar och smetana - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Krispig fisk på rösti med avokado-remoulad

Betyg
Betyg
(3)