Rostbiff med frisk bulgursallad

Rostbiff med frisk bulgursallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Bulgursallad med blomkål, dill, feta och citron.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
  • 3 dl bulgur
  • 0.5 blomkål
  • 100 g fetaost
  • 0.5 dl dill
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 4 skivor biff
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Sprid ut på ett fat och låt svalna lite.
  2. Skär blomkålen supertunt gärna på mandolin. Blanda ner med bulgur, smulad fetaost, dill, olivolja, vitlök, salt och citron.
  3. Hetta upp en stekpanna och krydda köttet med salt och peppar. Stek köttet i smör till fin stekyta och önskad rosa mitt.

Servering

Chili-fan? Finhacka och blanda i bulgursalladen.

Tips

Servera dillen vid sidan av om barnen önskar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jimmy

2021-11-28

Man behöver mycket mer salt än vad man tror. Dessutom mår bulgursalladen väldigt bra av att ha någonting sött i/med sig. T.ex. soltorkade tomater eller en chutney. Annars en helt solid 6/10 från mig - bra vardagsmat.

Rostbiff med frisk bulgursallad
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl bulgur
  • 0.5 blomkål
  • 100 g fetaost
  • 0.5 dl dill
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 4 skivor biff
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt

Rostbiff med frisk bulgursallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Bulgursallad med blomkål, dill, feta och citron.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Sprid ut på ett fat och låt svalna lite.
  2. Skär blomkålen supertunt gärna på mandolin. Blanda ner med bulgur, smulad fetaost, dill, olivolja, vitlök, salt och citron.
  3. Hetta upp en stekpanna och krydda köttet med salt och peppar. Stek köttet i smör till fin stekyta och önskad rosa mitt.

Servering

Chili-fan? Finhacka och blanda i bulgursalladen.

Tips

Servera dillen vid sidan av om barnen önskar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jimmy

2021-11-28

Man behöver mycket mer salt än vad man tror. Dessutom mår bulgursalladen väldigt bra av att ha någonting sött i/med sig. T.ex. soltorkade tomater eller en chutney. Annars en helt solid 6/10 från mig - bra vardagsmat.