Rostat grönt med pocherade ägg
  • Tid 40 min
  • Ugn 225-225º

Rostat grönt med pocherade ägg

4 (1 betyg)

Rått krisp möter sött och varmt ugnsrostat med härligt rinnig äggula.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 225-225º

Ingredienser

4 portioner
  • 0.5 kg potatis
  • 4 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 knippe sparris
  • 0.5 fänkål
  • 0.5 rödlök
  • 0.5 citron
  • 1 tsk vinäger
  • 8 ägg
  • 2 dl gräddfil
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Skär potatis och morot i bitar och fördela på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 15 min. Lägg in sparrisen och rosta ytterligare 8-10 min.

  2. 2

    Skär fänkål och rödlök i supertunna skivor, gärna med mandolin. Fördela över de rostade grönsakerna och pressa över citronsaft.

  3. 3

    Koka upp saltat vatten och vinäger i en rymlig kastrull. Rör runt med en sked så det blir en virvel. Knäck i ett ägg åt gången och låt koka ca 3 min. Det går bra att koka 2 ägg i taget. Lyft upp med hålslev. Gulan ska vara rinnig. Servera äggen till de rostade grönsakerna och en klick gräddfil. Salta och peppra efter smak.

Servering

Strö gärna chiliflakes eller någon örtkrydda över fänkålen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Stek på en skiva skinka till barnen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar