Rostade tomater med vispad fetaost

Rostade tomater med vispad fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Otroligt god plockmat eller förrätt. Ugnsrostade tomater med krämig vispad fetaost som serveras med rostat bröd. Recept ur kokboken "Vegoveckor" av Ebba Swanberg

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
3 portioner
  • 400 g små kvisttomater
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Vispad fetaost
  • 200 g fetaost
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vatten
  • Vitlöksbaguette
  • 0.5 baguette
  • 3 msk smör, rumsvarmt
  • 1 vitlöksklyfta, pressad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg tomaterna i en ugnsform med krossade vitlöksklyftor. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen 20–30 min.
  2. Mixa fetaost, olivolja och vatten slätt med en stavmixer. Dela brödet på längden. Mosa ihop smöret med vitlök och bred på bröden. Rosta ovanför tomaterna ca 5 min, precis före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rostade tomater med vispad fetaost
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g små kvisttomater
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Vispad fetaost
  • 200 g fetaost
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vatten
  • Vitlöksbaguette
  • 0.5 baguette
  • 3 msk smör, rumsvarmt
  • 1 vitlöksklyfta, pressad

Rostade tomater med vispad fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Otroligt god plockmat eller förrätt. Ugnsrostade tomater med krämig vispad fetaost som serveras med rostat bröd. Recept ur kokboken "Vegoveckor" av Ebba Swanberg

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
3 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg tomaterna i en ugnsform med krossade vitlöksklyftor. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen 20–30 min.
  2. Mixa fetaost, olivolja och vatten slätt med en stavmixer. Dela brödet på längden. Mosa ihop smöret med vitlök och bred på bröden. Rosta ovanför tomaterna ca 5 min, precis före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!