Rostade rotfrukter och bönor med bankad bog
  • Ugn 200º

Rostade rotfrukter och bönor med bankad bog

0 (0 betyg)

En härlig blandning av färgstarka grönsaker blandade med bönor, blir ett perfekt tillbehör till köttet.

  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200º

Tillagningstid: 45 min

Ingredienser

4 portioner
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 röd lök
  • 200 g körsbärstomater
  • 400 g kokta vita bönor, sköljda, på burk (bruttovikt)
  • 0.75 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk kapris
  • salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 400 g bogfläsk eller fläskkarré
  • 2 msk smör, till stekning
  • flingsalt och nymald svartpeppar
Till servering
  • 30 g rucola
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Skala morötter och palsternackor. Hyvla dem därefter med skalaren till långa remsor.

  2. 2

    Skär löken i bitar och dela tomaterna. Fördela bönor och alla grönsaker i en ugnsform. Ringla över olja blandad med vitlök. Strö över kaprisen, salta och vänd runt ordentligt. Rosta mitt i ugnen ca 35 min. Vänd runt någon gång under ugnstiden.

  3. 3

    Skär köttet i 1–1 ½ cm skivor (mot köttets fibrer) och banka ut köttet tunt men utan att det går sönder. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör.

  4. 4

    Salta och peppra på köttskivorna. När smöret börjar skumma, lägg ner med den kryddade sidan nedåt i pannan. Salta och peppra andra sidan.

  5. 5

    Vänd efter 1–2 min. Stek till genomstekt och fin färg på båda sidorna. Lägg köttet på tallrikar och toppa med ugnsgrönsakerna, ta även med spadet från formen. Toppa med rucola.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar