Rostade rotfrukter med kassler

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Rosemarindoftande grönsaker med rostad vitlöksyoghurt och kassler.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 strimlade palsternackor
  • 3 strimlade morötter
  • 2 rödlökar i klyftor
  • 1 strimlad paprika
  • 6 hela vitlöksklyftor
  • 4 kvistar rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g kassler
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda grönsakerna med repad rosmarin, olivolja, salt och peppar i en långpanna eller form. Stek i ugnen i 20 minuter.
  3. Stek kasslerskivorna i grill- eller teflonpanna tills de är genomvarma, cirka 2 minuter.
  4. Plocka ut vitlöksklyftorna och mosa eller mixa ner dem i yoghurten till en sås, smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2020-04-22

Såsen va oväntat god med de ugnsrostade vitlöksklyftorna!

Checkbox Coop

2012-11-22

Ja, vitlöksklyftorna ska in i ugnen.

Maude

2012-11-21

Vitlöksklyftorna ska väl med i ugnen? Då blir de milda och inte alls starka.

Ingrid

2012-11-06

Jättegott men alldeles för lite, och som tidigare skribent skrivit, sex vitlöksklyftor är lite väl starkt! Men annars gott men räckte endast till två personer. (Kasslern hade nog räckt till tre).

Ullka

2012-10-09

Jag kastade i fyra stora potatisar men det var ändå för lite

Maria Borg

2012-10-02

Är det felräknat? 6 vitlöksklyftor till 2 dl yoghurt är ganska mycket. 3 palsternackor och 3 morötter är ganska lite för fyra personer om det inte ingår potatis.

Rostade rotfrukter med kassler
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 strimlade palsternackor
  • 3 strimlade morötter
  • 2 rödlökar i klyftor
  • 1 strimlad paprika
  • 6 hela vitlöksklyftor
  • 4 kvistar rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g kassler
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk salt

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Rosemarindoftande grönsaker med rostad vitlöksyoghurt och kassler.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda grönsakerna med repad rosmarin, olivolja, salt och peppar i en långpanna eller form. Stek i ugnen i 20 minuter.
  3. Stek kasslerskivorna i grill- eller teflonpanna tills de är genomvarma, cirka 2 minuter.
  4. Plocka ut vitlöksklyftorna och mosa eller mixa ner dem i yoghurten till en sås, smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2020-04-22

Såsen va oväntat god med de ugnsrostade vitlöksklyftorna!

Checkbox Coop

2012-11-22

Ja, vitlöksklyftorna ska in i ugnen.

Maude

2012-11-21

Vitlöksklyftorna ska väl med i ugnen? Då blir de milda och inte alls starka.

Ingrid

2012-11-06

Jättegott men alldeles för lite, och som tidigare skribent skrivit, sex vitlöksklyftor är lite väl starkt! Men annars gott men räckte endast till två personer. (Kasslern hade nog räckt till tre).

Ullka

2012-10-09

Jag kastade i fyra stora potatisar men det var ändå för lite

Maria Borg

2012-10-02

Är det felräknat? 6 vitlöksklyftor till 2 dl yoghurt är ganska mycket. 3 palsternackor och 3 morötter är ganska lite för fyra personer om det inte ingår potatis.