Rostade grönsaker med olivbröd
  • Tid 40 min
  • Ugn 225-250º

Rostade grönsaker med olivbröd

4.12 (8 betyg)

Brödet passar perfekt till fetaostkrämen och de nygrillade grönsakerna.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 24
  • Ugnstemperatur 225-250º

Ingredienser

4 portioner
Olivbröd:
  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 6.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl hackade oliver
  • 1 hackad schalottenlök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 tsk olivolja
Rostade grönsaker:
  • 2 halverade röda paprikor
  • 8 små delade tomater
  • 0.5 zucchini, skuren i halvmånar
  • 12 champinjoner
  • 100 g grön sparris, i bitar
  • 0.5 dl oliver
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk färsk timjan
Fetaostkräm:
  • 100 g fetaost
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk basilika eller timjan, hackad
  • 1 krm svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Olivbröd

  1. 1

    Lös jästen i vattnet, tillsätt olja, salt och socker. Knåda in mjölet och ställ degen att jäsa en halvtimme. Sätt ugnen på 225º. Fräs oliver, lök och vitlök i olja några minuter. Dela degen i fyra delar, kavla ut cm-tjocka rundlar. Bred på oliv- och lökfräset och grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter tills de fått färg.

Rostade grönsaker

  1. 1

    Höj ugnsvärmen till 250 º. Lägg paprikorna med skalet upp i en ugnslångpanna. Sätt in dem i övre delen av ugnen tills skalen blivit fläckvis svarta. Låt dem svalna lite och dra av skalen. Skär paprikan i bitar. Minska ugnsvärmen till 225 º. Lägg paprikan, resten av grönsakerna och oliverna i långpannan. Tillsätt olja, salt, peppar och timjan och blanda om ordentligt. Rosta alltsammans i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Fetaostkräm

  1. 1

    Blanda alla ingredienser. Värm brödet snabbt i ugnen och servera det till grönsakerna och fetaostkrämen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar