
Rostad potatissallad med örter och vallmofrö
Betyg (1-5):
Färskpotatis är ett måste till midsommar. Här i en ljummen rostad potatissallad med sparris, örter och vallmofrön.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg färsk potatis
- 1 dl olivolja
- 0.5 tsk svartpeppar, malen
- 1 knippe sparris
- 1 dl örter, hackade - ex timjan, persilja, basilika
- 1 st citron, endast skalet (det gula)
- 2 msk vallmofrön
- 1 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Tvätta och dela potatisen. Lägg på en plåt och blanda runt med olivolja. Salta och peppra.
- Rosta i övre delen av ugnen tills potatisen börjar få fin färg, ca 20 min. Skär bort den nedersta cm på sparrisen och skär sedan i 2 cm stora bitar. Lägg sparrisen att rosta med potatisen i 5 min. Ta ut plåten och låt svalna något.
- Vänd i örterna, citronskalet och vallmofröna.
Rostad potatissallad med örter och vallmofrö
Betyg (1-5):
Färskpotatis är ett måste till midsommar. Här i en ljummen rostad potatissallad med sparris, örter och vallmofrön.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Tvätta och dela potatisen. Lägg på en plåt och blanda runt med olivolja. Salta och peppra.
- Rosta i övre delen av ugnen tills potatisen börjar få fin färg, ca 20 min. Skär bort den nedersta cm på sparrisen och skär sedan i 2 cm stora bitar. Lägg sparrisen att rosta med potatisen i 5 min. Ta ut plåten och låt svalna något.
- Vänd i örterna, citronskalet och vallmofröna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!