Rostad potatissallad med örter och vallmofrö
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Rostad potatissallad med örter och vallmofrö

3.89 (9 betyg)

Färskpotatis är ett måste till midsommar. Här i en ljummen rostad potatissallad med sparris, örter och vallmofrön.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 1 kg färsk potatis
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar, malen
  • 1 knippe sparris
  • 1 dl örter, hackade - ex timjan, persilja, basilika
  • 1 st citron, endast skalet (det gula)
  • 2 msk vallmofrön
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°.

  2. 2

    Tvätta och dela potatisen. Lägg på en plåt och blanda runt med olivolja. Salta och peppra.

  3. 3

    Rosta i övre delen av ugnen tills potatisen börjar få fin färg, ca 20 min. Skär bort den nedersta cm på sparrisen och skär sedan i 2 cm stora bitar. Lägg sparrisen att rosta med potatisen i 5 min. Ta ut plåten och låt svalna något.

  4. 4

    Vänd i örterna, citronskalet och vallmofröna.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar