Rostad potatissallad med örter och vallmofrö

Rostad potatissallad med örter och vallmofrö

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Färskpotatis är ett måste till midsommar. Här i en ljummen rostad potatissallad med sparris, örter och vallmofrön.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färsk potatis
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar, malen
  • 1 knippe sparris
  • 1 dl örter, hackade - ex timjan, persilja, basilika
  • 1 st citron, endast skalet (det gula)
  • 2 msk vallmofrön
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tvätta och dela potatisen. Lägg på en plåt och blanda runt med olivolja. Salta och peppra.
  3. Rosta i övre delen av ugnen tills potatisen börjar få fin färg, ca 20 min. Skär bort den nedersta cm på sparrisen och skär sedan i 2 cm stora bitar. Lägg sparrisen att rosta med potatisen i 5 min. Ta ut plåten och låt svalna något.
  4. Vänd i örterna, citronskalet och vallmofröna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rostad potatissallad med örter och vallmofrö
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg färsk potatis
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar, malen
  • 1 knippe sparris
  • 1 dl örter, hackade - ex timjan, persilja, basilika
  • 1 st citron, endast skalet (det gula)
  • 2 msk vallmofrön
  • 1 tsk salt

Rostad potatissallad med örter och vallmofrö

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Färskpotatis är ett måste till midsommar. Här i en ljummen rostad potatissallad med sparris, örter och vallmofrön.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tvätta och dela potatisen. Lägg på en plåt och blanda runt med olivolja. Salta och peppra.
  3. Rosta i övre delen av ugnen tills potatisen börjar få fin färg, ca 20 min. Skär bort den nedersta cm på sparrisen och skär sedan i 2 cm stora bitar. Lägg sparrisen att rosta med potatisen i 5 min. Ta ut plåten och låt svalna något.
  4. Vänd i örterna, citronskalet och vallmofröna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!