Rostad potatissallad med chorizo och senapsdressing
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Rostad potatissallad med chorizo och senapsdressing

4.75 (8 betyg)

En varm sallad med både potatis och sötpotatis som fungerar lika bra på vintern som på sommaren.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g potatis, gärna små
  • 400 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk chilipulver
  • 3 chorizo
  • 200 g frysta haricots verts, tinade
  • 1 röd lök, strimlad
  • 70 g feferoni
  • 20 g bladpersilja, grovt skuren
Senapsdressing
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk vitvinsvinäger
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tvätta potatisarna noga. Skala och skär sötpotatisen i lika stora bitar som potatisen. Vänd runt allt med olja, vitlök, chilipulver och salt på en ugnsplåt.

  2. 2

    Rosta mitt i ugnen till fin färg, 20–25 min. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar. Slanta korvarna och stek till fin färg.

  3. 3

    Stek bönorna i samma panna som korven. Vänd ihop de ljumna potatisarna, korven och bönorna med dressingen, rödlök, feferoni och persilja.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar