För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rökta räkor och rökt fisk med rostad potatissallad och äppelsalsa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Äppelsalsa är nya sommartillbehöret till ”allt”! Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färskpotatis
  • 4 röda knipplökar
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl plockade örter t ex dill, persilja, basilika
  • Vinägrett
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk dijonsenap
  • Äppelsalsa
  • 2 äpplen
  • 0.5 dl finhackad gräslök
  • 100 g kapris
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar
  • Till servering
  • varmrökt fisk t ex böckling, röding eller laxfenor
  • rökta räkor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela potatisen och dela löken på längden (även genom hela blasten). Lägg potatis och lök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja, salta och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, rör om någon gång under tiden.
  2. Fintärna äpplena och rör ihop med resten av ingredienserna till äppelsalsan. Smaka av med peppar.
  3. Vispa ihop olja, vinäger, citronsaft, honung och senap till en vinägrett. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner den varma potatisen, löken och de färska örterna.
  4. Servera tillbehören till varmrökt fisk och räkor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(93)

Ljummen nudelsallad med räkor

(5)

Varm musselmacka

(2)

Grillade risspett med dippsås

(0)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 kg färskpotatis
  • 4 röda knipplökar
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl plockade örter t ex dill, persilja, basilika
  • Vinägrett
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk dijonsenap
  • Äppelsalsa
  • 2 äpplen
  • 0.5 dl finhackad gräslök
  • 100 g kapris
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar
  • Till servering
  • varmrökt fisk t ex böckling, röding eller laxfenor
  • rökta räkor

Rökta räkor och rökt fisk med rostad potatissallad och äppelsalsa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Äppelsalsa är nya sommartillbehöret till ”allt”! Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela potatisen och dela löken på längden (även genom hela blasten). Lägg potatis och lök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja, salta och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, rör om någon gång under tiden.
  2. Fintärna äpplena och rör ihop med resten av ingredienserna till äppelsalsan. Smaka av med peppar.
  3. Vispa ihop olja, vinäger, citronsaft, honung och senap till en vinägrett. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner den varma potatisen, löken och de färska örterna.
  4. Servera tillbehören till varmrökt fisk och räkor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(93)

Ljummen nudelsallad med räkor

(5)

Varm musselmacka

(2)

Grillade risspett med dippsås

(0)