Rökt laxrulle med västerbottensost
  • Tid 20 min + 30 min i frysen

Rökt laxrulle med västerbottensost

3.05 (126 betyg)

Lyxiga små laxrullar med smak av västerbottensost och dill.

  • Tillagningstid 20 min + 30 min i frysen
  • Ingredienser 6

Ingredienser

15 stycken
  • 500 g skivad kallrökt lax
  • 150 g riven västerbottensost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl färska örter t ex dill eller bladpersilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg ut en stor bit plastfolie. Lägg laxskivorna omlott till en rektangel på plasten.

  2. 2

    Blanda västerbottensost, crème fraiche, dill och peppar till en jämn smet. Bred ut blandningen i ett jämt lager på laxskivorna. Rulla ihop laxen från långsidan så tajt det går med hjälp av platsfolien. Lägg den i frysen ca 30 min.

  3. 3

    Ta av plastfolien och rulla den i hackade örter. Skär 2 cm tjocka skivor med en vass kniv.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Perfekt till klassiska högtider!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Erlandsson

    Jag har ett liknande recept jag hittat på, blada Philadelphia och pepparrot till en kräm och lägg gräslök(på längden) och rulla in i mitten både fint och gott ;)

  • Jennifer

    Menar ni att krämigheten försvinner redan i första frysningen vid tillagning? Hej!

  • joseph

    Tillägg: Låt det inte ligga i frysen efter att man skurit upp den. Servera hellre samma dag eller låt ligga i kylen till nästa dag.

  • joseph

    Grymt gott! Rekommenderas däremot INTE att frysas in. Testade i två omgångar och samma resultat båda gångerna - krämigheten i fyllningen försvann nästan helt.

Visa fler