Rökt Clarias med ägghalvor och kavringkrutonger
  • Tid 20 min

Rökt Clarias med ägghalvor och kavringkrutonger

5 (2 betyg)

Använd denna delikata fisk på julbordet antingen i sallad eller på dom goda krutongerna.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 6 ägg
  • 300 g rökt clarias
  • 2 skivor kavring
  • 1 msk smör
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 msk vatten
  • 30 g salladsmix
  • 0.5 citron, pressad saft
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg äggen i vatten och koka upp. Låt koka 5 min för en krämig mitt. Skala direkt och dela på mitten.

  2. 2

    Rensa fisken och bryt i bitar. Stek smulad kavring i smör tills det är krispigt. Blanda majonnäsen med gräslök och vatten till en dressing.

  3. 3

    Lägg upp sallad på ett serveringsfat och fördela ägg, fisk och brödsmulor ovanpå. Pressa över citronsaft och ringla över lite av dressingen. Servera resten av såsen bredvid.

Snittar med clarias

  1. 1

    Rensa fisken från skinn och ben. Bryt loss lagom stora bitar av fisken.

  2. 2

    Bryt knäckebröd i munsbitar och bred på crème fraiche. Lägg på en bit fisk och toppa med friterad kapris (stekt i olja) och dill.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kristina

    Jättegott!