Rökt Clarias med ägghalvor och kavringkrutonger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Använd denna delikata fisk på julbordet antingen i sallad eller på dom goda krutongerna.

Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 ägg
  • 300 g rökt clarias
  • 2 skivor kavring
  • 1 msk smör
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 msk vatten
  • 30 g salladsmix
  • 0.5 citron, pressad saft

Gör så här

  1. Lägg äggen i vatten och koka upp. Låt koka 5 min för en krämig mitt. Skala direkt och dela på mitten.
  2. Rensa fisken och bryt i bitar. Stek smulad kavring i smör tills det är krispigt. Blanda majonnäsen med gräslök och vatten till en dressing.
  3. Lägg upp sallad på ett serveringsfat och fördela ägg, fisk och brödsmulor ovanpå. Pressa över citronsaft och ringla över lite av dressingen. Servera resten av såsen bredvid.

Snittar med clarias

  1. Rensa fisken från skinn och ben. Bryt loss lagom stora bitar av fisken.
  2. Bryt knäckebröd i munsbitar och bred på crème fraiche. Lägg på en bit fisk och toppa med friterad kapris (stekt i olja) och dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2018-10-17

Jättegott!

Liknande recept

Spara recept

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Löjromssill med citron

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Matjestårta

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Äpple- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(121)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sillröra till knäckebröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Senapssill med krämig kaprissås

Betyg
Betyg
(12)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 6 ägg
  • 300 g rökt clarias
  • 2 skivor kavring
  • 1 msk smör
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 msk vatten
  • 30 g salladsmix
  • 0.5 citron, pressad saft

Rökt Clarias med ägghalvor och kavringkrutonger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Använd denna delikata fisk på julbordet antingen i sallad eller på dom goda krutongerna.

Tillagningstid: 20 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg äggen i vatten och koka upp. Låt koka 5 min för en krämig mitt. Skala direkt och dela på mitten.
  2. Rensa fisken och bryt i bitar. Stek smulad kavring i smör tills det är krispigt. Blanda majonnäsen med gräslök och vatten till en dressing.
  3. Lägg upp sallad på ett serveringsfat och fördela ägg, fisk och brödsmulor ovanpå. Pressa över citronsaft och ringla över lite av dressingen. Servera resten av såsen bredvid.

Snittar med clarias

  1. Rensa fisken från skinn och ben. Bryt loss lagom stora bitar av fisken.
  2. Bryt knäckebröd i munsbitar och bred på crème fraiche. Lägg på en bit fisk och toppa med friterad kapris (stekt i olja) och dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2018-10-17

Jättegott!

Liknande recept

Spara recept

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Löjromssill med citron

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Matjestårta

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Äpple- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(121)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sillröra till knäckebröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Senapssill med krämig kaprissås

Betyg
Betyg
(12)