Rökig kyckling i tomat
  • Tid 1 tim

Rökig kyckling i tomat

4 (1 betyg)

Mustig fredagskyclkling med röksalt som ger en härlig karaktäristisk grillarom i grytan.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 1 hel kyckling
  • 6 tomater
  • 2 msk olivolja eller annan olja
  • 2 tsk röksalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 dl olja, t ex olivolja
  • 1 skivad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1 skivad chili
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Börja med att skålla tomaterna. Skär ett kryss på varje tomat och lägg dem i lättsaltat kokande vatten cirka 30 sekunder eller tills tomatskalet börja släppa i kryssen. Ta upp dem med hålslev, skölj dem i kallt vatten och ta bort skalen.

  2. 2

    Skär tomatköttet i bitar. Stycka kycklingen i åtta eller tio delar. Hetta upp lite olja i en gryta och bryn hälften av kycklingdelarna runt om på stark värme. Salta med röksalt och peppra. Gör likadant med resten av kycklingdelarna. Lägg de brynta kycklingdelarna åt sidan.

  3. 3

    Hetta upp resterande olja i grytan. Fräs lök och chili några minuter. Tillsätt tomatbitar, grönsaksbuljong och vatten. Rör om och låt koka tills buljongtärningen löst sig i vätskan. Lägg i kycklingdelarna. Lägg på ett lock och koka på svag till medelstark värme 25-30 minuter.

  4. 4

    Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, vanligt eller röksalt, och peppar.

Servering

Servera med ris, gärna grönsaksris.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar