Rödgröd med flöde

Rödgröd med flöde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl jordgubbssaft
  • 2 dl vispgrädde, ev 3 dl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • mandel, flagad
  • 3 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 msk potatismjöl
  • 300 g frysta bär, t ex trädgårdsbär
  • Till topping:
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Häll vatten och socker i en kastrull. Koka upp. Rör ut potatismjölet med ytterligare 0,5 dl vatten, rör ner i kastrullen och låt det tjockna. Dra sedan kastrullen från värmen.
  2. Tillsätt bären och 1 tsk vaniljsocker till och låt krämen kallna.

Topping

  1. Vispa grädden lite grann. Servera krämen i höga glas och toppa med grädden.

Servering

Det är bär som sätter karaktär på den här anrättningen och vi bör därför ha ett lika bärigt vin att dricka till.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mjuk pepparkaka med kolasås och lingon

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Bärrutor

Betyg
Betyg
(156)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Choklad- och jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Kladdkaka med dadlar

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Glutenfri rulltårta med pistage och hallon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Hasselnötsmusslor med hjortron

Betyg
Betyg
(6)
Rödgröd med flöde
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 dl jordgubbssaft
  • 2 dl vispgrädde, ev 3 dl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • mandel, flagad
  • 3 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 msk potatismjöl
  • 300 g frysta bär, t ex trädgårdsbär
  • Till topping:
  • 2 dl vispgrädde

Rödgröd med flöde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll vatten och socker i en kastrull. Koka upp. Rör ut potatismjölet med ytterligare 0,5 dl vatten, rör ner i kastrullen och låt det tjockna. Dra sedan kastrullen från värmen.
  2. Tillsätt bären och 1 tsk vaniljsocker till och låt krämen kallna.

Topping

  1. Vispa grädden lite grann. Servera krämen i höga glas och toppa med grädden.

Servering

Det är bär som sätter karaktär på den här anrättningen och vi bör därför ha ett lika bärigt vin att dricka till.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mjuk pepparkaka med kolasås och lingon

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Bärrutor

Betyg
Betyg
(156)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Choklad- och jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Kladdkaka med dadlar

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Glutenfri rulltårta med pistage och hallon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Hasselnötsmusslor med hjortron

Betyg
Betyg
(6)