
Rödgröd med flöde
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
- 1 dl jordgubbssaft
- 2 dl vispgrädde, ev 3 dl
- 1 tsk vaniljsocker
- mandel, flagad
- 3 dl vatten
- 1 dl socker
- 2 msk potatismjöl
- 300 g frysta bär, t ex trädgårdsbär
- Till topping:
- 2 dl vispgrädde
Gör så här
- Häll vatten och socker i en kastrull. Koka upp. Rör ut potatismjölet med ytterligare 0,5 dl vatten, rör ner i kastrullen och låt det tjockna. Dra sedan kastrullen från värmen.
- Tillsätt bären och 1 tsk vaniljsocker till och låt krämen kallna.
Topping
- Vispa grädden lite grann. Servera krämen i höga glas och toppa med grädden.
Servering
Det är bär som sätter karaktär på den här anrättningen och vi bör därför ha ett lika bärigt vin att dricka till.
Rödgröd med flöde
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Gör så här
- Häll vatten och socker i en kastrull. Koka upp. Rör ut potatismjölet med ytterligare 0,5 dl vatten, rör ner i kastrullen och låt det tjockna. Dra sedan kastrullen från värmen.
- Tillsätt bären och 1 tsk vaniljsocker till och låt krämen kallna.
Topping
- Vispa grädden lite grann. Servera krämen i höga glas och toppa med grädden.
Servering
Det är bär som sätter karaktär på den här anrättningen och vi bör därför ha ett lika bärigt vin att dricka till.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-07-22
Hej Roshilde, vi ska se över receptet. Tack för påpekandet.
2022-07-21
Söt dessert, kan vara bra att skippa för stor mängd socker. Receptet svårt att läsa då inte alla ingredienser fanns med i beskrivningen. Helt enkelt ett ganska dåligt recept men om du gillar sött så kanske detta är din grej.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-07-22
Hej Roshilde, vi ska se över receptet. Tack för påpekandet.
Roshilde
2022-07-21
Söt dessert, kan vara bra att skippa för stor mängd socker. Receptet svårt att läsa då inte alla ingredienser fanns med i beskrivningen. Helt enkelt ett ganska dåligt recept men om du gillar sött så kanske detta är din grej.