Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple
  • Tid 1 tim

Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple

2.82 (22 betyg)

En färgsprakande sallad med rödbetor, ruccola och granatäpple.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 0.5 salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 70 g rucola
  • 150 g fetaost
  • 50 g valnötter
  • 100 g halverade physalis
  • 0.25 granatäpple
  • 4 dillkvistar, eventuellt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    1. Koka rödbetorna mjuka i en kastrull med vatten, 30 min–1 tim beroende på storlek. Skala dem genom att gnugga dem med händerna. Skär i bitar.

  2. 2

    Blanda olja, vinäger, salt och peppar. Vänd ner rödbetorna.

  3. 3

    Fördela rucola, rödbetor, smulad fetaost, valnötter och physalis på 4 tallrikar

  4. 4

    Toppa med granatäppelkärnor och garnera ev med dill.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Droppa över 1 msk balsamvinäger.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Mrs A

    Jättelätt att göra och supergott!