Rödbetspaj och vitlöksyoghurt
  • Tid 60 min
  • Ugn 200º

Rödbetspaj och vitlöksyoghurt

2.75 (12 betyg)

  • Tillagningstid 60 min
  • Ingredienser 18
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

8 portioner
Deg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 msk kallt vatten
Fyllning:
  • 1 kg färska rödbetor
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt eller örtsalt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 100 g chèvre
Vitlöksyoghurt:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 0.5 krm svartpeppar
Till servering:
  • 1 liter blandad sallad
  • 1 dl gröna oliver
  • 600 g prinskorv
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Arbeta ihop mjöl och fett till en smulig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och knåda snabbt ihop till en deg. Tryck ut den så att den täcker botten och kanten på en form. Nagga degen med en gaffel och låt stå kallt medan rödbetorna kokas.

  2. 2

    Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Gnid bort skalet och spola dem kalla.

  3. 3

    Skär rödbetorna i stavar och bred ut dem i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över rödbetorna. Smula över getosten. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills äggsmeten stelnat, 35-40 minuter.

  4. 4

    Blanda alla ingredienser till vitlöksyoghurten.

Servering

Servera pajen och yoghurten med sallad, oliver och gärna stekt prinskorv.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar