Rödbetspaj och vitlöksyoghurt

Rödbetspaj och vitlöksyoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Överraska på picknincken med den snyggaste pajen, dessutom supergod!

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Deg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 kg färska rödbetor
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 100 g chèvre
  • Vitlöksyoghurt:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 0.5 krm svartpeppar
  • Till servering:
  • 1 liter blandad sallad
  • 1 dl gröna oliver
  • 600 g prinskorv

Gör så här

  1. Arbeta ihop mjöl och fett till en smulig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och knåda snabbt ihop till en deg. Tryck ut den så att den täcker botten och kanten på en form. Nagga degen med en gaffel och låt stå kallt medan rödbetorna kokas.
  2. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Gnid bort skalet och spola dem kalla.
  3. Skär rödbetorna i stavar och bred ut dem i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över rödbetorna. Smula över getosten. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills äggsmeten stelnat, 35-40 minuter.
  4. Blanda alla ingredienser till vitlöksyoghurten.

Servering

Servera pajen och yoghurten med sallad, oliver och gärna stekt prinskorv.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rödbetspaj och vitlöksyoghurt
16 st
  • Ingredienser (16)
  • Deg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 kg färska rödbetor
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 100 g chèvre
  • Vitlöksyoghurt:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 0.5 krm svartpeppar
  • Till servering:
  • 1 liter blandad sallad
  • 1 dl gröna oliver
  • 600 g prinskorv

Rödbetspaj och vitlöksyoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Överraska på picknincken med den snyggaste pajen, dessutom supergod!

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Arbeta ihop mjöl och fett till en smulig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och knåda snabbt ihop till en deg. Tryck ut den så att den täcker botten och kanten på en form. Nagga degen med en gaffel och låt stå kallt medan rödbetorna kokas.
  2. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Gnid bort skalet och spola dem kalla.
  3. Skär rödbetorna i stavar och bred ut dem i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över rödbetorna. Smula över getosten. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills äggsmeten stelnat, 35-40 minuter.
  4. Blanda alla ingredienser till vitlöksyoghurten.

Servering

Servera pajen och yoghurten med sallad, oliver och gärna stekt prinskorv.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!