Rödbetspaj och vitlöksyoghurt

Betyg (1-5):
2.75 (12 betyg)

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Deg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 kg färska rödbetor
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt eller örtsalt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 100 g chèvre
  • Vitlöksyoghurt:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 0.5 krm svartpeppar
  • Till servering:
  • 1 liter blandad sallad
  • 1 dl gröna oliver
  • 600 g prinskorv

Gör så här

  1. Arbeta ihop mjöl och fett till en smulig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och knåda snabbt ihop till en deg. Tryck ut den så att den täcker botten och kanten på en form. Nagga degen med en gaffel och låt stå kallt medan rödbetorna kokas.
  2. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Gnid bort skalet och spola dem kalla.
  3. Skär rödbetorna i stavar och bred ut dem i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över rödbetorna. Smula över getosten. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills äggsmeten stelnat, 35-40 minuter.
  4. Blanda alla ingredienser till vitlöksyoghurten.

Servering

Servera pajen och yoghurten med sallad, oliver och gärna stekt prinskorv.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



18 st
  • Deg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 kg färska rödbetor
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt eller örtsalt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 100 g chèvre
  • Vitlöksyoghurt:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 0.5 krm svartpeppar
  • Till servering:
  • 1 liter blandad sallad
  • 1 dl gröna oliver
  • 600 g prinskorv

Rödbetspaj och vitlöksyoghurt

Betyg (1-5):
2.75 (12 betyg)

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Arbeta ihop mjöl och fett till en smulig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och knåda snabbt ihop till en deg. Tryck ut den så att den täcker botten och kanten på en form. Nagga degen med en gaffel och låt stå kallt medan rödbetorna kokas.
  2. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Gnid bort skalet och spola dem kalla.
  3. Skär rödbetorna i stavar och bred ut dem i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över rödbetorna. Smula över getosten. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills äggsmeten stelnat, 35-40 minuter.
  4. Blanda alla ingredienser till vitlöksyoghurten.

Servering

Servera pajen och yoghurten med sallad, oliver och gärna stekt prinskorv.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies