Risotto med skaldjur och fänkål
  • Tid 30 min

Risotto med skaldjur och fänkål

3.5 (4 betyg)

Krämig risotto, smaksatt med vin, fänkål, parmesan och selleri. En underbar allt-i-ett-rätt som passar både till vardag och fest.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk olivolja
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 0.5 finhackad selleri (kasta bort de yttre sega stjälkarna)
  • 1 finhackad fänkål (spara de gröna vipporna)
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 6 sardellfiléer
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 4 dl arborioris
  • 3 dl torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 100 g riven parmesanost
  • 320 g kräftstjärtar (320 g = ca 1 burk)
  • 150 g majskorn (150 g = 1 liten burk)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs schalottenlöken, selleri, fänkål samt chili i oljan cirka 3 minuter. Lägg ner sardellerna och låt dem smälta. Häll i riset och låt fräsa ytterligare 1 minut. Häll på vinet och låt det koka in.

  2. 2

    Tillsätt buljongen till riset lite i taget efter hand som buljongen kokar in. Fortsätt på samma sätt tills all buljong gått åt och riset är nätt och jämnt mjukt, ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Vänd ner osten så att den smälter. Ta kastrullen från värmen. Vänd ner skaldjuren så att de blir varma. Strö över de hackade fänkålsvipporna och servera med majskorn.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar