Risotto med musslor och saffran
  • Tid 45 min

Risotto med musslor och saffran

0 (0 betyg)

Härlig risotto med saffran och vittvin. toppad med musslor, tomater och fänkål.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk smör
  • 3 timjankvistar
  • 2.5 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 liten gul lök, fintärnad
  • 1 morot, fintärnad
  • 1 liten fänkål, fintärnad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 g saffran
  • 3 dl avorioris
  • 3 plommontomater, fintärnade
  • 1 kruka färsk persilja, finskuren
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Musselfond & musslor: Skrubba musslorna rena (trasiga/öppna musslor ska slängas). Fräs lök och smör i en stor kastrull med lock. Lägg ner musslor och timjankvistar och häll på vinet. Sätt på locket och låt koka tills musslorna öppnat sig, 2–3 min.

  2. 2

    Sila musselfonden ner i en annan kastrull och släng de musslor som inte öppnat sig. Häll vattnet i musselfonden. Håll musslorna varma under lock till servering.

  3. 3

    Värm olja i en kastrull och fräs lök, morot, fänkål och vitlök med saffranet. Häll i riset och rör om. Häll i 1/3 av musselfonden och resten allteftersom det kokat in i riset. Dra av från värmen när nästan all vätska kokat in.

  4. 4

    Risotton ska vara krämig med lite tuggmotstånd. Plocka ut musslorna ur skalen (spara några att garnera med). Vänd ihop riset med musslor, tomater och persilja. Lägg upp på ett serveringsfat och servera direkt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar