Risotto med musslor och saffran

Risotto med musslor och saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Härlig risotto med saffran och vittvin. toppad med musslor, tomater och fänkål.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk smör
  • 3 timjankvistar
  • 2.5 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 liten gul lök, fintärnad
  • 1 morot, fintärnad
  • 1 liten fänkål, fintärnad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 g saffran
  • 3 dl avorioris
  • 3 plommontomater, fintärnade
  • 1 kruka färsk persilja, finskuren

Gör så här

  1. Musselfond & musslor: Skrubba musslorna rena (trasiga/öppna musslor ska slängas). Fräs lök och smör i en stor kastrull med lock. Lägg ner musslor och timjankvistar och häll på vinet. Sätt på locket och låt koka tills musslorna öppnat sig, 2–3 min.
  2. Sila musselfonden ner i en annan kastrull och släng de musslor som inte öppnat sig. Häll vattnet i musselfonden. Håll musslorna varma under lock till servering.
  3. Värm olja i en kastrull och fräs lök, morot, fänkål och vitlök med saffranet. Häll i riset och rör om. Häll i 1/3 av musselfonden och resten allteftersom det kokat in i riset. Dra av från värmen när nästan all vätska kokat in.
  4. Risotton ska vara krämig med lite tuggmotstånd. Plocka ut musslorna ur skalen (spara några att garnera med). Vänd ihop riset med musslor, tomater och persilja. Lägg upp på ett serveringsfat och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Dela hummer

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Pasta med kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(93)
Spara recept

Krabba i saffransbuljong

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax- och skaldjursgryta med saffran

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fisk i skaldjurssås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pasta pesto med räkor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Asiatisk fiskgryta

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fisksoppa med saffransaioli

Betyg
Betyg
(50)
Risotto med musslor och saffran
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk smör
  • 3 timjankvistar
  • 2.5 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 liten gul lök, fintärnad
  • 1 morot, fintärnad
  • 1 liten fänkål, fintärnad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 g saffran
  • 3 dl avorioris
  • 3 plommontomater, fintärnade
  • 1 kruka färsk persilja, finskuren

Risotto med musslor och saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Härlig risotto med saffran och vittvin. toppad med musslor, tomater och fänkål.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Musselfond & musslor: Skrubba musslorna rena (trasiga/öppna musslor ska slängas). Fräs lök och smör i en stor kastrull med lock. Lägg ner musslor och timjankvistar och häll på vinet. Sätt på locket och låt koka tills musslorna öppnat sig, 2–3 min.
  2. Sila musselfonden ner i en annan kastrull och släng de musslor som inte öppnat sig. Häll vattnet i musselfonden. Håll musslorna varma under lock till servering.
  3. Värm olja i en kastrull och fräs lök, morot, fänkål och vitlök med saffranet. Häll i riset och rör om. Häll i 1/3 av musselfonden och resten allteftersom det kokat in i riset. Dra av från värmen när nästan all vätska kokat in.
  4. Risotton ska vara krämig med lite tuggmotstånd. Plocka ut musslorna ur skalen (spara några att garnera med). Vänd ihop riset med musslor, tomater och persilja. Lägg upp på ett serveringsfat och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Dela hummer

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Pasta med kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(93)
Spara recept

Krabba i saffransbuljong

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax- och skaldjursgryta med saffran

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fisk i skaldjurssås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pasta pesto med räkor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Asiatisk fiskgryta

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fisksoppa med saffransaioli

Betyg
Betyg
(50)