Rimmad lax

Rimmad lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Rimmad lax är ett allternativ till gravad lax men utan dill och peppar. Det är mycket gott och passar perfekt till dillstuvad potatis.

Tillagningstid: 5 min + 2 dygn
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 laxsida eller mittbit, ca 1 kg
  • 3 msk salt
  • 2 msk strösocker

Gör så här

  1. Lägg laxsidan med skinnsidan nedåt i en form med kanter. Blanda salt och socker. Gnid in blandningen på laxen och låt stå i rumstemperatur ca 30 min.
  2. Vänd laxen så skinnet hamnar uppåt och täck med plast. Låt stå i kylen 2 dygn. Vänd laxen några gånger under tiden.
  3. Ta bort vätska, salt och socker från laxen när den är klar så den inte blir för salt. Förvara laxen i kylen. Skär upp i tunna skivor vid servering. Servera på en buffé eller till dillstuvad potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Enkel Janssons frestelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(11)
Rimmad lax
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 1 laxsida eller mittbit, ca 1 kg
  • 3 msk salt
  • 2 msk strösocker

Rimmad lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Rimmad lax är ett allternativ till gravad lax men utan dill och peppar. Det är mycket gott och passar perfekt till dillstuvad potatis.

Tillagningstid: 5 min + 2 dygn
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg laxsidan med skinnsidan nedåt i en form med kanter. Blanda salt och socker. Gnid in blandningen på laxen och låt stå i rumstemperatur ca 30 min.
  2. Vänd laxen så skinnet hamnar uppåt och täck med plast. Låt stå i kylen 2 dygn. Vänd laxen några gånger under tiden.
  3. Ta bort vätska, salt och socker från laxen när den är klar så den inte blir för salt. Förvara laxen i kylen. Skär upp i tunna skivor vid servering. Servera på en buffé eller till dillstuvad potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Enkel Janssons frestelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(11)