Regnbågslax

Regnbågslax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Med fisk är det så enkelt, lite vin, dill och vitpeppar och middagen är så gott som färdig!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 regnbågslaxar, portionsstora
  • 4 dl vatten
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 skivade schalottenlökar
  • 10 vitpepparkorn
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Rensa och skölj fisken. Koka upp vatten, vin, vinäger, lök, salt, peppar och dillstjälkar. Låt sjuda ca 15 minuter. Lägg fiskarna i en ugnsfast form. Häll över lagen och låt stå 15 minuter i ugnen.
  2. Flytta fiskarna till ett djupt serveringsfat. Sila över lagen i en kastrull, koka upp och lägg i dillhacket. Häll lagen över fiskarna. Låt svalna och ställ fatet i kylskåp några timmar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Regnbågslax
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 4 regnbågslaxar, portionsstora
  • 4 dl vatten
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 skivade schalottenlökar
  • 10 vitpepparkorn
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 tsk salt

Regnbågslax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Med fisk är det så enkelt, lite vin, dill och vitpeppar och middagen är så gott som färdig!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa och skölj fisken. Koka upp vatten, vin, vinäger, lök, salt, peppar och dillstjälkar. Låt sjuda ca 15 minuter. Lägg fiskarna i en ugnsfast form. Häll över lagen och låt stå 15 minuter i ugnen.
  2. Flytta fiskarna till ett djupt serveringsfat. Sila över lagen i en kastrull, koka upp och lägg i dillhacket. Häll lagen över fiskarna. Låt svalna och ställ fatet i kylskåp några timmar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!