
Regnbågslax
Betyg (1-5):
Med fisk är det så enkelt, lite vin, dill och vitpeppar och middagen är så gott som färdig!
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 regnbågslaxar, portionsstora
- 4 dl vatten
- 2 dl vitt matlagningsvin
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 skivade schalottenlökar
- 10 vitpepparkorn
- 0.5 dl hackad dill
- 1 tsk salt
Gör så här
- Rensa och skölj fisken. Koka upp vatten, vin, vinäger, lök, salt, peppar och dillstjälkar. Låt sjuda ca 15 minuter. Lägg fiskarna i en ugnsfast form. Häll över lagen och låt stå 15 minuter i ugnen.
- Flytta fiskarna till ett djupt serveringsfat. Sila över lagen i en kastrull, koka upp och lägg i dillhacket. Häll lagen över fiskarna. Låt svalna och ställ fatet i kylskåp några timmar.
Regnbågslax
Betyg (1-5):
Med fisk är det så enkelt, lite vin, dill och vitpeppar och middagen är så gott som färdig!
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rensa och skölj fisken. Koka upp vatten, vin, vinäger, lök, salt, peppar och dillstjälkar. Låt sjuda ca 15 minuter. Lägg fiskarna i en ugnsfast form. Häll över lagen och låt stå 15 minuter i ugnen.
- Flytta fiskarna till ett djupt serveringsfat. Sila över lagen i en kastrull, koka upp och lägg i dillhacket. Häll lagen över fiskarna. Låt svalna och ställ fatet i kylskåp några timmar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!