Räkor med två sorters aioli

Räkor med två sorters aioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Perfekta fredagsmyset, räkor med en het sås och en limeaioli är bästa kombinationen.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg räkor, ev rökta
  • 1 baguette
  • 1 citron, delad
  • Limeaioli
  • 2 äggulor
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 tsk senap
  • 1.5 dl neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • Chiliaioli
  • 2 äggulor
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1.5 dl neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Limeaioli: Vispa ihop äggulor, limeskal (endast det gröna), limesaft och senap. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök och smaka av med salt.

Chiliaioli:

  1. Vispa ihop äggulor och vinäger. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök och sambal, smaka av med salt.
  2. Servera räkorna med dippsåser, bröd och citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Räkceviche med tacotubs

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Goi Cuon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ljummen nudelsallad med räkor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(137)
Räkor med två sorters aioli
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg räkor, ev rökta
  • 1 baguette
  • 1 citron, delad
  • Limeaioli
  • 2 äggulor
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 tsk senap
  • 1.5 dl neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • Chiliaioli
  • 2 äggulor
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1.5 dl neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk sambal oelek

Räkor med två sorters aioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Perfekta fredagsmyset, räkor med en het sås och en limeaioli är bästa kombinationen.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Limeaioli: Vispa ihop äggulor, limeskal (endast det gröna), limesaft och senap. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök och smaka av med salt.

Chiliaioli:

  1. Vispa ihop äggulor och vinäger. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök och sambal, smaka av med salt.
  2. Servera räkorna med dippsåser, bröd och citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Räkceviche med tacotubs

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Goi Cuon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ljummen nudelsallad med räkor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(137)