Rabarberkräm med mandelbiskvier

Rabarberkräm med mandelbiskvier

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g rabarber
  • 0.5 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • Mandelbiskvier:
  • 2 äggvitor
  • 150 g mandelmassa
  • Till servering:
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Skär rabarbern i småbitar och lägg hälften i en kastrull. Tillsätt vatten, socker och kardemumma och koka 5 min. Lägg i resten av rabarbern och koka ytterligare 3 min.
  2. Vispa äggvitan med elvisp till hårt skum. Vänd ner finriven mandelmassa till en jämn smet. Klicka ut ca 1 tsk smet på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills den fått gyllene färg, ca 8 min.
  3. Servera rabarberkrämen ljummen med en glasskula och mandelbiskvier.

Tips

Sara tipsar: Prova kokossocker i rabarberkrämen – nytt och trendigt!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rabarberkräm med mandelbiskvier
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g rabarber
  • 0.5 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • Mandelbiskvier:
  • 2 äggvitor
  • 150 g mandelmassa
  • Till servering:
  • vaniljglass

Rabarberkräm med mandelbiskvier

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär rabarbern i småbitar och lägg hälften i en kastrull. Tillsätt vatten, socker och kardemumma och koka 5 min. Lägg i resten av rabarbern och koka ytterligare 3 min.
  2. Vispa äggvitan med elvisp till hårt skum. Vänd ner finriven mandelmassa till en jämn smet. Klicka ut ca 1 tsk smet på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills den fått gyllene färg, ca 8 min.
  3. Servera rabarberkrämen ljummen med en glasskula och mandelbiskvier.

Tips

Sara tipsar: Prova kokossocker i rabarberkrämen – nytt och trendigt!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!